Elevii îşi vor putea evalua profesorii!

485

Ministerul Educaţiei lucrează la o metodologie de consultare a elevilor, la finalul fiecărui semestru, colectându-se astfel un feedback despre profesori.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Radu Szekely, a anunţat în cadrul conferinţei Teach for Romania – FIERST “Scalarea bunelor practici pentru o educaţie incluzivă”, că evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an.

“Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța.

În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat Radu Szekely.

Datele vor fi culese prin intermediul unui chestionar din toate şcolile din România.

“Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a spus Szekely, arată Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here