Elevii din Ţicleni, pe primul loc la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”

371

Pentru al doilea an consecutiv, elevii din Ţicleni s-au clasat pe prima treaptă a podiumului la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, ce s-a desfăşurat miercuri, la Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi” din municipiul Târgu-Jiu.

În cadrul concursul “Cu viaţa mea apăr viaţa”, elevii au trebuit să trecă de trei probe, una teoretică şi două practice. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări pentru verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice. Probele practice au constat în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri, şi deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole contaminat. În urmă desfăşurării celor trei probe, elevii din Ţicleni s-au clasat pe primele locuri, atât la ciclul gimnazial, cât şi la ciclul liceal. „La gimnaziu, pe primul loc s-a clasat echipajul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Ţicleni, cu 98 de puncte, urmat de echipajul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, cu 89 de puncte, şi cel al Şcolii Gimnaziale Scoarţa, cu 79 de puncte. La liceu, pe primul loc s-a clasat echipajul Liceului Tehnologic Ţicleni, cu 100 de puncte, pe locul 2 echipajul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, cu 85 de puncte, iar pe locul 3 echipajul Colegiului Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti, cu 77 de puncte”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

„Prietenii pompierilor” se întrec astăzi pe stadion
Astăzi, începând cu ora 09:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, organizează faza judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”. Concursul se va desfăşura în incinta Stadionului Municipal Târgu-Jiu, la acesta participând cercurile tehnico – aplicative de elevi “Prietenii Pompierilor” de la instituţiile de învăţământ din judeţul Gorj, cu câte un echipaj format din 10 elevi (un comandant, opt concurenţi şi o rezervă), echipele fiind constituite din băieţi, fete sau mixte, vârsta elevilor fiind cuprinsă între 10 şi 15 ani. „Concursul se desfăşoară pe trei probe: Proba teoretică, Pista de îndemânare peste obstacole, Ştafeta de 400 metri cu obstacole şi are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, organizându-se în scopul: dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor; formării şi dezvoltării la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina etc.; atragerii unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi <<Prietenii Pompierilor>>”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here