Elevii din Bustuchin, şcoliţi în Tabăra din Țara lui Andrei

428

Echipa “Morarii norocoși” din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin, finalistă în competiția de proiecte Şcoala lui Andrei, participă la cea de-a 7-a ediție a Taberei din Țara lui Andrei. Timp de 6 zile, elevii învață în cadrul atelierelor nonformale și jocurilor din sfera antreprenorială cum să devină antreprenorii de mâine.

Elevii din Bustuchin învăță cum să devină antreprenori în Tabăra din Țara lui Andrei. “Morarii norocoși” este una dintre cele 14 echipe finaliste în cadrul competiției.
Proiectul care le-a adus participarea în Tabăra din Țara lui Andrei echipei “Morarii norocoși”se numeşte “Moara cu noroc”, și își propune dotarea atelierelor școlii. “Atelierele liceului nostru, atât de necesare pentru practica elevilor sunt dotate necorespunzător. Dotarea este atât de săracă încât pe viitor va duce la imposibilitatea realizării orelor de practică așa cum își doresc cei implicați.”, a precizat Irinel Spiridon, inițiatorul proiectului și profesor la Liceul Tehnologic Bustuchin.

14 echipe finaliste
Școala lui Andrei se adresează elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. OMV Petrom oferă premii totale în valoare de 100.000 euro pentru implementarea proiectelor câștigătoare, precum și sisteme multimedia pentru școlile caștigătoare. De asemenea, ca recompensă pentru munca depusă în competiție, cele 14 echipe finaliste participă în Tabăra din Țara lui Andrei. Aici elevii și profesorii învață prin joc și joacă ce înseamnă să implementezi cu succes o afacere. Cadrele didactice coordonatoare participă la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări și primesc consultanță pentru dezvoltarea proiectului selectat.

Exemple concrete de afaceri
Tabăra din Țara lui Andrei s-a desfășurat la Bran în perioada 6 iulie – 9 august. Aici 400 de elevi și profesorii lor învață să construiască și să administreze un parc de distracții.
În cadrul unei serii de tabără copiii au vizitat parcul de distracții din Brașov pentru a învăța cum să-și construiască propriile parcuri. Apoi cei mici au construit machetele parcurilor, au cumpărat materialele necesare folosind o monedă de schimb specială, “Andreii”. Au învăţat totodată noţiuni precum cheltuieli, investiții aducătoare de venit, pierdere, profit, dar și detalii legate de marketing și comunicare. În cele din urmă, parcurile sunt deschise publicului. “Punem și în 2014 accentul pe educația antreprenorială în cadrul programului nostru, după ce anul trecut am punctat o premieră cu această abordare. Rezultatele au fost pe măsură: ideile mari ale celor mici au fost puse în aplicare și asfel au luat naștere, în comunitățile Petrom, proiecte sustenabile care contribuie la dezvoltarea locală”, declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.
“Am dezvoltat jocuri de care să se tot lovească în viaţa de zi cu zi. Spre exemplu, când va mai juca Monopoly, copilul îşi va aminti că a învăţat despre profit, jocul cu bomboanele îl va duce cu gândul înspre marketing şi tot aşa”, povestește unul dintre trainerii taberei, Robert Iancu.

Despre Țara lui Andrei
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țării lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here