Elevii de la „Virgil Madgearu”, interesaţi de viitorul UE

878

Vineri, 18 octombrie, Centrul de Informare Europe Direct Gorj a organizat la mansarda Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” Gorj, un eveniment în cadrul proiectului ,,Construim împreună viitorul UE!”. Participanții au fost elevi ai claselor IX-XI de la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, coordonați de prof. Dan Aurelia Veronica și prof. Jilăveanu Andreea în cadrul concursului național EUROSCOLA, ediția a XII-a (2019-2020).
Evenimentul a început cu proiecția a trei filmulețe despre ,,Instituțiile Uniunii Europene”, ,,Parlamentul European – mod de funcționare” și ,,Drepturile cetățenilor europeni”.În continuare, elevii au discutat cu Diana Lăcătușu, consilier comunicare la CIED Gorj, pe marginea informațiilor cuprinse în filmulețe.
După discuții, reprezentanta Centrului le-a prezentat site-ul oficial al Uniunii Europene și a pus accentul pe tema educației (programul Erasmus+), a voluntariatului (Corpul european de solidaritate), precum și pe prioritățile noii Comisii Europene (2019-2024), condusă de președintele Ursula von der Leyen. La finalul evenimentului, participanții au primit materiale de la Centrul de Informare Europe Direct Gorj și l-au vizitat.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here