Elevii de la Teologic, vizitaţi de Moş Crăciun

395

mos craciunDeşi este încă devreme, Moş Crăciun a trecut şi pe la copiii de la Liceul Teologic din Târgu – Jiu.

Cei mai mici dintre ei dar şi cei cu probleme financiare au avut, astfel, puterea de a zâmbi dar şi posibilitatea de a oferi o colindă, din inimă, celor prezenţi la mica manifestare care a avut loc vineri.

Liceul Teologic din Târgu – Jiu a găzduit un eveniment pornit dintr-un gest de altruism. Pachete pentru 260 de elevi din clasele I-VI şi pentru încă 80 de elevi cu probleme financiare au fost trimise de către un gorjean care acum lucrează în Capitală. George Brăiloiu nu este la primul gest de acest fel, sponsorizând şi unităţi de învăţământ din Bucureşti. Acesta, însă, a dorit să aducă zâmbetul şi pe mos craciun1buzele unor copii gorjeni, alegând tocmai Liceul Teologic pentru că sora sa este cadru didactic în această unitate de învăţământ. „Mi-a spus că vrea să facă un gest de acest gen şi m-a rugat să găsesc copii care chiar au nevoie. A mai făcut cadouri şi la grădiniţe şi şcoli la care învaţă fiicele sale, în Bucureşti”, a declarat institutorul Rodica Cornelia Brăiloiu.
Un zâmbet pentru o colindă
Copiii au aflat încă de la începutul săptămânii că vor primi aceste cadouri, astfel că au pregătit, cu mult drag, un program de colinde în semn de recunoştinţă. Timp de câteva zeci de minute, întregul liceu a răsunat de vocile cristaline ale elevilor, strânşi în jurul bradului de Crăciun. Toţi cei 260 de elevi din clasele I-VI au primit pachete cu dulciuri, fructe şi podoabe de pom în timp ce 80 de copii, aleşi din toate clasele, după criterii financiare, au primit în dar produse alimentare şi de igienă. Aceştia au fost selectaţi dintre micuţii cu o situaţie mai specială, mulţi dintre ei provenind fie din familii monoparentale, fie sunt crescuţi doar de bunici sau sunt în grija rudelor cât timp părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate. Pentru câteva momente, însă, aceşti copii şi-au amintit să zâmbească, bucuria de a primi fiind la fel de mare ca cea de a dărui.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here