Elevii de la Energetic, preocupaţi de mediul înconjurător

355

„Mediul înconjurător” a devenit o expresie utilizată frecvent în ultima perioadă. Mediul înconjurător reprezintă un ansamblu de elemente şi fenomene naturale şi artificiale ce condiționează viața în general și pe cea a omului în special. Acestea sunt câteva idei de la care au plecat elevii Liceului Energetic atunci când au început seria de evenimente desfășurate în colaborare cu Liga Studenților și cu Fundația pentru Dezvoltare Rurală.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStarea mediului depinde de fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, elevii claselor a XI-a A, a XI-a C şi a XI-a F, îndrumaţi de profesorii Anca-Manuela Popescu şi Olivia Fometescu, au participat la achiziţionarea de materiale necesare dotării spaţiilor pentru recreere cu băncuţe, coşuri de gunoi şi panouri ecologice pentru afişare, dezbateri pe teme de ecologie şi cum poate fi ocrotit mediul înconjurător.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEste nevoie de multă atenţie şi mult mai multă responsabilitate din partea noastră a tuturor, dar mai ales de educarea tinerelor generaţii în această direcţie.
În încercarea lor de a atrage atenţia asupra acestor aspecte, 30 de elevi şi studenţi au participat marţi, 03 iunie 2014, la o acţiune de ecologizare în zona Debarcader din municipiul Târgu-Jiu, reuşind să strângă peste 20 de saci cu gunoi în doar câteva ore.
Este necesar să nu uităm că de noi depinde să avem o viaţă sănătoasă, iar acest lucru se poate doar într-un mediu natural şi curat. Să nu uităm de poveţele bătrâneşti – „Omul sfinţeşte locul”.
Olivia Fometescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here