Elevii de la “Ecaterina” nu au uitat de Ziua Eminescu

355

Ziua lui Eminescu a fost omagiată cu mult fast de către elevii Școlii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. În cuvinte deosebite şi imagini sugestive au fost aduse în prim plan: viața și activitatea literară a poetului.

Ziua lui Eminescu, ce s-a serbat la 15 ianuarie are de câţiva ani o dublă semnificaţie pentru toţi românii. Aceasta este nu doar data care marchează naşterea poetului Mihai Eminescu, ci şi Ziua Culturii Naţionale.
În semn de admiraţie pentru marele poet Mihai Eminescu şi pentru a omagia 166 de ani de la naşterea sa, elevii Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu împreună cu cadrele didactice au desfăşurat activităţi având ca tematică viaţa şi opera poetului.
La fiecare clasă, câteva minute au fost dedicate marelui poet pentru a readuce în memoria elevilor versurile lui Eminescu. Pentru cei mai mici elevi ai şcolii, a fost, poate, primul contact cu poetul, dar au învăţat poezii accesibile lor. De asemenea, un moment deosebit l-a constituit întâlnirea din cadrul bibliotecii, a mai multor elevi de clase diferite, unde a avut loc o manifestare literar – artistică în memoria poetului. Elevii au recitat poezii cu mult patos, au pregătit imagini, desene, au răspuns la întrebările legate de opera poetului nepereche, Mihai Eminescu, dar au putut viziona şi un film documentar despre acesta.
Cei mai activi elevi au fost răsplătiţi, de către profesorii lor de Limba română, cu diplome, ca o recunoaştere a muncii depuse şi a dăruirii de care au dat dovadă.
Activitatea elevilor s-a dovedit a fi deosebit de instructivă, plăcută şi interactivă, ei impresionând prin talent, imaginaţie și interes pentru poezie.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here