Elevii de la CNTV au colindat pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

143

Picture 017Un grup de 18 elevi, membri ai Centrului de Excelenţă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, au colindat copiii internaţi la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Elevii au fost însoţiţi de profesoarele Elena Roată şi Ileana Velţan.

După ce au colindat la Pediatrie, tinerii s-au oprit la Neurologie pentru un scurt program de colinde, dar nu au uitat nici de managerul Vasile Stănculete, colindându-l şi pe acesta.

O parte din copiii care sunt membri ai Centrului de Excelenţă al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu au vrut să ofere o bucurie cadrelor medicale, dar mai ales pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, prin susţinerea unui frumos program de colinde. Ei au mers, joi 22 decembrie, la Secţia Pediatrie, încărcaţi cu daruri constând în dulciuri şi sucuri pentru micii pacienţi. “Eu şi doamna profesoară Ileana Velţan am încercat să oferim lumii imaginea şcolii altfel, cu bucurii pentru copiii secţiei de Pediatrie, pentru cei în suferinţă din acest spital, cu acordul doamnei director medical Cristina Căliman şi a doamnei doctor Popescu Elena şi a întregului personal al acestei instituţii. Încercăm prin Centrul de Excelenţă al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” să dăm un sens educaţiei, o educaţie altfel, o educaţie nu pe contrasens, ci pe un sens bun, al drumului spre frumos şi spre artă. Cadourile sunt obţinute printr-o sponsorizare, tot ce se întâmplă în cadrul Centrului de excelenţă, de fapt, se întâmplă cu ajutorul unor oameni care cred în valorile acestor copii”, a mărturisit Elena Roată, cadru didactic al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu-Jiu.

Colindele au ajuns la sufletul tuturor

Picture 007Colindele interpretate de elevii de la CNTV au impresionat atât pacienţii, cât şi cadrele medicale. “Doamnele profesoare de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi elevii dumnealor le-au făcut o bucurie imensă pacienţilor noştri, mamelor lor, care vor petrece zilele de sărbători în spital. Noi le mulţumim foarte mult că au încălzit sufletele acestor copii şi le dorim sărbători fericite şi numai bine”, a precizat Elena Popescu, şef-secţie Pediatrie. Când au venit colindătorii, în cadrul secţiei Pediatrie se aflau aproape 30 de pacienţi. O mare parte din aceştia vor petrece Crăciunul pe patul de spital, de aceea, pentru ei a contat foarte mult gestul elevilor de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. “Sunt în jur de 28 de copii, cazuri grave, care nu se pot trata acasă. Să sperăm că o parte din ei îşi vor petrece Crăciunul acasă, dar nu vor putea pleca toţi. Sunt afecţiuni respiratorii, cu insuficienţă respiratorie şi afecţiuni digestive, dar cei mai mulţi sunt cu afecţiuni respiratorii”, a explicat medicul Elena Popescu, şef-secţie Pediatrie.

Cristina Căliman: „a fost un eveniment reuşit!”

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, doctoriţa Cristina Căliman s-a implicat în mod direct în organizarea acestui eveniment. Aceasta a declarat: “a fost un eveniment reuşit, un eveniment de suflet. Copiii de la Pediatrie s-au bucurat, au fost foarte încântaţi. Elevii au cântat şi la Neurologie, unde este cealaltă extremă a vârstelor: bătrânii. Este un eveniment pe care l-am organizat împreună cu doamnele profesoare Roată şi Velţan; le-am fost elevă acum mai mulţi ani şi am păstrat o legătură de suflet cu dumnealor şi cu Liceul „Tudor Vladimirescu”. Elevii au cântat foarte frumos şi cred că ne-au adus un pic de lumină în suflet acum, în preajma Crăciunului. Au mai venit şi alte grupuri, dar, de departe acesta este cel mai organizat; au în spate ore bune de repetiţii, desfăşurând tot felul de spectacole la nivelul municipiului. S-a văzut că este un grup organizat şi cu multă muncă în spate”. Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu i-a rugat pe elevi să-l colinde şi pe managerul Vasile Stănculete, acesta fiind impresionat de surpriză.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here