Elevii de 10, premiați de Guvern

300

Guvernul acordă elevilor care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat câte 3.000 de lei, iar absolvenților de gimnaziu care au luat nota maximă la Evaluarea Națională câte 1.000 de lei. Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice. “Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menţionează în proiectul Executivului. Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educaţiei Naţionale. În acest an, în Gorj au fost înregistrate două medii de 10 la Bacalaureat. Inițial, doar Raluca Dogaru, absolventă a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu, Profilul Mate-Info, a obținut nota maximă la toate probele.
“Sincer, nu mă așteptam. Mă gândeam că voi lua o notă mare, știam că făcusem, dar e greu totuși să iei 10 la toate. Chiar nu mă așteptam. A fost o muncă susținută, nu am lucrat niciodată extrem de mult. Am lucrat constant și mereu am încercat să învăț la toate, la materiile importante. Din clasa a IX-a, de când am intrat la liceu, am învățat mereu, pentru că nu cred că poți să ai rezultate extraordinare, dacă te apuci, doar la sfârșit, în clasa a XII-a. Eu am vrut medie bună. Nu aveam pretenții neapărat să iau media aceasta”, a declarat Raluca Dogaru. După contestații, încă o elevă din județ a obținut media 10 pe linie, în urma recorectării lucrării sale la istorie. Absolventa Liceului Tehnologic Turceni primise inițial 9,75. “Știam că am făcut lucrarea bună, însă inițial nu am vrut să fac contestație. Mă simt mândră, este copleșitor. Rămân în România pentru că sunt foarte atașată de loc și nu aș fi fericită în străinătate”, a declarat Denisa Berele, absolventa Liceului Tehnologic Turceni.

Zece de 10 la Evaluarea Națională
Zece absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională, în județul Gorj. Printre ei s-a aflat și Maria Cristina Giubelan, o absolventă a Școlii Gimnaziale “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. “A fost o surpriză. Am avut media 9,79, pe clasele V-VIII, nu am fost chiar de 10. Am muncit din greu pe parcursul acestui an, însă aceste rezultate nu au fost posibile fără îndrumarea profesorilor din Școala Gimnazială «Constantin Săvoiu», care ne-au pregătit zi de zi pentru acest examen important din viața noastră. Interesul profesorilor pentru a ne ajuta să înțelegem cât mai bine materiile a fost constant”, a declarat Maria Cristina Giubelan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here