Elevii CNET au marcat „Ora Pământului”

291

Sâmbătă seara, elevii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (CNET) din Târgu-Jiu au participat la cea mai mare manifestare de mediu din lume, pentru a încuraja reducerea consumului de energie. Împărţiţi pe echipaje, tinerii au realizat diverse figurine luminoase. Din păcate, vântul le-a spulberat operele, însă elevii au apucat să explice mesajele pe care au dorit să le transmită.

La Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoriu” din Târgu-Jiu, an de an, cadrele didactice îşi mobilizează elevii pentru a marca „Ora Pământului” aşa cum se cuvine. La fel s-a întâmplat şi în acest an. Astfel, la lăsarea serii, elevii s-au întâlnit în curtea şcolii şi s-au pus pe treabă. Ei au realizat diverse figurine din gulguţe de hârtie colorată, fiind pregătiţi şi cu explicaţii privind semnificaţia fiecărei luminoase şi mesajul transmis de acestea. Din păcate, un vânt puternic şi rece a spulberat lucrările din curtea CNET, însă nu a reuşit să strice momentul.
Cinci echipaje din cele 13 participante au reuşit să ţină piept vântului salvându-şi figurinele luminoase. Astfel, membrii juriului au putut analiza creativitatea, cromatica şi mesajele elevilor. În final, cu toţii au fost desemnaţi câştigători, cu atât mai mult cu cât ei s-au pregătit din timp pentru acest eveniment şi au dovedit că pun preţ pe încurajarea reducerii consumului de energie.
Profesor Andrei Popete-Pătraşcu a supravegheat îndeaproape modul de desfăşurare a evenimentului, apreciind implicare şi seriozitate elevilor. În final, tinerii şi restul participanţilor au avut posibilitatea de a se bucura de un moment artistic desfăşurat în aer liber.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here