Elevii chiulangii, adunaţi de prin baruri

563

foto elevi politie 0411Barurile şi localurile din jurul unităţilor de învăţământ au fost luate, din nou, la controlat de către oamenii legii pentru a găsi eventualii elevi care în loc să meargă la ore, chiulesc şi stau prin baruri. Astfel de tineri nu au întârziat să apară, nu mai puţin de 7 chiulangii fiind duşi forţat înapoi la cursuri.

O patrulă mixtă formată din poliţişti ai Biroului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, Biroului Ordine Publică, dar şi jandarmi din cadrul inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj a mers în instituţiile de învăţământ şi zonele adiacente acestora, în municipiul Târgu-Jiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, astfel de acţiuni sunt menite să menţină ordinea şi liniştea în şcoli şi în apropierea acestora. „Oamenii legii au executat 42 patrulări în zona unităţilor de învăţământ, au luat legătura cu un număr de 19 profesori de serviciu şi doi directori, pentru a nu permite intrarea în unităţile de învăţământ a persoanelor străine şi de a lua măsuri de asigurare a bunurilor elevilor atunci când aceştia desfăşoară activităţi sportive”, a declarat Daniel Tică. Tot pentru a asigura paza şi liniştea au fost instruiţi şi paznicii de la unităţile şcolare verificate.

Amenzi pentru persoanele străine din şcoli

De asemenea s-au controlat 26 de localuri din apropierea unităţilor şcolare, verificându-se şi modul în care se desfăşoară activitatea în acestea dar şi dacă este respectată prevederea legală care interzice comercializarea de băuturi alcoolice minorilor. În câteva dintre aceste localuri au fost depistaţi şapte elevi care lipseau de la cursuri. Aceştia au fost conduşi la unităţile şcolare la care învaţă, iar situaţia a fost adusă la cunoştinţa profesorilor şi a directorilor unităţilor.

Tot în urma acestor controale, oamenii legii au găsit într-un colegiu din municipiu doi tineri care nu aveau dreptul să se afle acolo. Ambii băieţi, în vârstă de 18 ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare. Măsurile pe care le luăm, o dată cu începerea anului, sunt structurate pe mai multe paliere şi anume prevenirea prin acţiuni educative, supravegherea şi paza unităţilor şcolare şi activităţi pentru menţinerea ordinii publice şi intervenţia operativă în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare”, a mai declarat Tică.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here