Elevi supravegheați de medici. Termoscannere pentru școlile din Gorj

822

În fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale. Este anunțul făcut de ministrul Educației, Monica Anisie. În același timp, școlile din Gorj vor fi dotate cu termoscannere, iar elevii vor beneficia de măști și mănuși de protecție.

Participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregătire este opțională.
„Vom redeschide școlile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele de a VIII-a și a XII-a tocmai pentru că aceștia au nevoie în această perioadă de o revenire și o reîntâlnire cu profesorii. (…) Revenirea la aceste cursuri este una opțională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spațiul școlii, dar să fie și susținut emoțional de profesori. (…) Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale”, a spus Monica Anisie, ministrul Educației.
Și la Gorj se fac pregătiri pentru revenirea elevilor în băncile școlii. Fiecare unitate de învățământ va fi dotată cu un termoscanner pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor, a anunțat prefectul Cristian Rujan. „Vor fi măști și mănuși. Se iau măsuri pentru realizarea unei configurații a băncilor în sălile de clasă. Nu va fi același traseu de intrare și ieșire. Avem un plan de măsuri. Vor fi puse în aplicare astfel încât să nu apară probleme în ceea ce privește elevii și profesorii”, a anunțat prefectul de Gorj.
Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască de protecție pe durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau cu săpun.
De asemenea, coridoarele, cancelaria, grupurile sanitare și sălile de clasă (mobilier și pardoseală) vor fi dezinfectate regulat cu substanțe biocide, în mod obligatoriu între schimburi (dacă este cazul) și la finalizarea programului.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here