Elevi și profesori din Gorj, premiați de Ministerul Educației

2030

Patru elevi din Gorj, care în acest an au fost laureați la olimpiadele internaţionale, au fost premiați, marți, de Ministerul Educaţiei, în cadrul festivității ce a avut loc la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Recompense au primit și profesorii care i-au pregătit pe olimpici, dar și școlile din care aceștia provin.

Mihai Alexandru Bratu, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, acum student în Olanda, a fost premiat pentru medalia de aur obținută la Olimpiada Europeană de Geografie și pentru medalia de argint câștigată la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific.
Fost elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Alexandru-Ştefan Işfan, student la Medicină în București, a fost răsplătit pentru mențiunea de onoare obținută la Olimpiada de Fizică a Asiei.
Au mai fost recompensați elevii Vlad Dorian Vulpe de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și Mario Cristian Scurtu, de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, pentru medaliile de argint, respectiv, bronz, obținute la Olimpiada Balcanică de Fizică din Albania.
Nu au fost uitați nici profesorii care i-au pregătit pe acești olimpici: Cristina Goanță, Rodica Maria Negrea, Vasile Zaharia și Gheorghe Neamțu, iar cele două colegii din Târgu Jiu – CNTV și CNET – au primit fonduri pentru dotări.

Premii de circa 4 milioane lei
În total sunt 144 de elevi olimpici care au obţinut 174 de medalii, premii şi menţiuni la 30 de olimpiade internaţionale şi olimpiade sau concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori), 162 de profesori care i-au pregătit şi 72 unităţi de învăţământ de provenienţă.
Cuantumurile premiilor sunt, începând de anul trecut, următoarele: 20.000 lei – premiul I absolut (cu punctaj maxim), 15.000 lei – premiul I/medalie de aur, 12.500 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 10.000 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 6.000 lei – menţiune sau diplome echivalente.
Sumele acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale/balcanice (seniori şi juniori) sunt: 7.500 lei – premiul I/medalie de aur, 6.000 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 4.500 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 3.500 lei – menţiune sau diplome echivalente.
„Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur stimulent financiar, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor premiaţi. În situaţia în care elevul premiat a fost pregătit de doi sau mai mulţi profesori, stimulentul financiar se acordă în părţi egale tuturor profesorilor pregătitori. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest caz, stimulentele primite se vor utiliza pentru dotări direcţionate, cu prioritate, disciplinei/disciplinelor corespunzătoare obţinerii performanţei şcolare”, a transmis Ministerul Educației.
Fondul total de premiere alocat în acest an de Ministerul Educației este de peste 3.900.000 lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here