Elevi gorjeni, la o „Întâlnire cu Energia”

454

Elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”  din Târgu-Jiu au fost, în aceste zile, gazdele reprezentanţilor ENGIE România- filiala Tg-Jiu de la care au primit informaţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Elevii clasei a IV-a A, de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” , coordonați de dascălul Rodica Fețanu, au avut parte zilele trecute de o lecţie inedită despre resursele de energie care ne luminează casele, ne încălzesc, iar datorită lor avem mâncarea gata pregătită în câteva minute.
Programul „Întâlnire cu Energia”, la clasa a IV-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, a energie4avut ca prioritate stimularea interesului copiilor în privința surselor de energie şi a utilizării lor în mod corect şi în condiţii de siguranţă. Doi reprezentanţi ENGIE Tg-Jiu le-au explicat elevilor, tipurile de energie, precum şi utilizarea lor în viaţa de zi cu zi. Lecţiile, concepute special pentru ei, i-au făcut să înţeleagă de unde provine gazul natural, parcursul acestuia de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi folosirea corectă a gazului natural, dar și ce măsuri trebuie luate în cazul în care în locuință se simte miros de gaz.
Cele mai antrenante momente au fost cele în care copiii au fost puşi în situaţia de a fi moleculele de gaz, precum și minutele în care ei au realizat desene, exprimându-şi propriile păreri. Elevii au avut oportunitatea de a pune întrebări și de a primi răspunsuri de la persoane autorizate.
Partea de final a acțiunii a cuprins jocuri și concursuri având ca temă Energia.
Lecţia oferită elevilor de clasa a IV-a, le-a dat posibilitatea de a fi mult mai pregătiţi în această societate modernă, într-un mod practic şi inovativ.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here