Elevi gorjeni, la Electronics Summer University

363

Mai mulți elevi din Gorj și din alte opt județe din țară vor participa până pe 3 septembrie la o nouă ediție a evenimentului Electronics Summer University, organizat de Universitatea Politehnica Timișoara.

Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (LSFETc), împreună cu conducerea Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale de la Universitatea Politehnica Timişoara, organizează de astăzi, 20 august și până pe 2 septembrie 2018, cea de-a treia ediţie a Electronics Summer University, o şcoală de vară adresată elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 70 de elevi din 27 de licee din România, din judeţele: Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea. Cei 70 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viaţa unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale din Timişoara. De-a lungul perioadei de desfăşurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoştinţe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceştia aprofundează cunoştinţele dobândite în liceu şi le consolidează, dându-le o direcţie mai clară. Totodată, elevii de liceu îşi formează o viziune mai explicită asupra vieţii studenţeşti, cu toate implicaţiile aferente acestui stil de viaţă. Aşadar, proiectul de faţă oferă oportunitatea ideală, furnizând un cadru propice pentru progresul profesional şi personal al liceenilor, cât şi pentru familiarizarea acestora cu mediul universitar în care îşi vor petrece următorii ani de viaţă.

Cei 70 de liceeni participanţi la Electronics Summer University vor fi cazaţi în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa şi transportul. Deschiderea festivă a şcolii de vară va avea loc luni, 20 august, ora 10.00, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinţe al Universităţii Politehnica Timişoara. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timişoara, la Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al UPT, vor desfăşura activităţi sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timişoara, dar şi la diverse seri sociale.

Majoritatea participanţilor provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat.

Dintre participanţii de anul trecut, peste 50% au devenit studenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara, iar voluntarii actualei ediţii sunt participanţi din ediţiile precedente.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here