Elevi din Gorj, reușită excepțională în Columbia

1258

Rezultate remarcabile pentru doi elevi din Gorj, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, ce s-a desfășurat în Columbia, în perioada 2-12 decembrie 2022.

„Felicitări elevilor Vlad-Dorian Vulpe (9A) – Colegiul Național «Tudor Vladimirescu» și Mario Scurtu (9) – Colegiul Național «Ecaterina Teodoroiu» care au obținut medaliile de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, ce s-a desfășurat la Bogota, Columbia, în perioada 2-12 decembrie 2022. Echipa României a obținut 5 medalii de bronz și o medalie de argint. Felicitări profesorilor coordonatori (fizică, chimie, biologie), de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, care au sprijinit evoluția acestora”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este o competiție structurată pe trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din chimie, fizică și biologie.

Aceste probe includ teste provocatoare pe subiecte de știință, atât sub formă de întrebări teoretice, cât și ca sarcini practice. Testele sunt concepute pentru a aborda înțelegerea conceptelor de către elevi și capacitatea acestora de a aplica concepte în situațiile descrise în teste.

La ediţia din acest an au participat circa 300 de concurenți din 50 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here