Elevi de gimnaziu, din Târgu-Jiu, au aflat de la polițiști care sunt riscurile din mediul online – ROCyberex, proiect de prevenire a criminalității pe internet

648

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, marți, 9 august, o activitate preventiv-educativă, în cadrul proiectului RoCyberex, derulat de Poliția Română la nivel național, la care au participat elevii Școlii Gimnaziale Nr.7, din municipiul Târgu-Jiu, a anunțat IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Proiectul RoCyberex presupune desfășurarea de activități pentru prevenirea criminalității și a victimizării minorilor în mediul online. Astfel, polițiștii le-au prezentat elevilor principalele obiective ale acestei campanii de prevenire, unul dintre cele mai importante fiind conștientizarea riscurilor la care se expun atunci când accesează mediul online.
,,Totodată, un alt subiect abordat a fost cunoașterea etapelor pe care orice persoană trebuie să le urmeze, atunci când devine victimă a acestor infracțiuni și modalitățile prin care pot solicita ajutorul autorităților. Din discuțiile interactive purtate cu elevii, s-a constatat faptul că presiunile sociale și curiozitatea specifică vârstei, cât și accesarea facilă a rețelelor sociale sunt principalii factori care favorizează victimizarea minorilor în mediul online, astfel că elevii au fost îndrumați să acceseze mediul online doar cu acordul sau sub supravegherea unui adult. La finalul activității, elevii au primit tricouri, șepci, ecusoane și rucsacuri inscripționate cu numele proiectului „RoCyberex”, a mai comunicat instituția.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here