Elevi cu aripi frânte, la Liceul de Arte din Târgu-Jiu! Protest spontan

1424

O decizie transmisă, ieri, de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, care a anunțat astfel că urmează desființarea unei clase a IX-a, pentru anul școlar 2021-2022 de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, a scos profesorii în fața unității de învățământ. Luni, la ora 14.00, zeci de profesori ai școlii, părinți și elevi au criticat decizia nedreaptă a IȘJ Gorj care astfel oprește elevii din clasa a opta să opteze pentru continuarea studiilor la acest liceu. Liderii de sindicat ai școlii au fost în prima linie.

,,Prin această decizie nedreaptă li se frâng aripile viitorilor colegi care vor să-și urmeze într-un liceu vocațional pentru a acumula un anumit bagaj de cunoștințe, cultura și artă pentru a avea baza propriului viitor într-o astfel de carieră. Nu vedem justificată propunerea inspectoratului de a ne ,,tăia” o clasă, având în vedere și faptul că liceul are o promovabilitate la bacalaureat de peste 70% și întotdeauna este concurența foarte mare pe locurile oferite de liceu”, a transmis Cristian Buză, elev al unității de învățământ și totodată vicepreședinte al Consiliului administrativ al celor care studiază în cadrul acestei unități educaționale.
De altfel, Liceul de Arte are doar 4 specialități în 3 clase, două dintre specialități fiind deja comasate într-o singură clasă (arhitectura și artele vizuale), liceul acesta fiind singurul din județ cu aceste specialități.
,,De ce noi?? De ce nu luptăm să promovăm tinerele talente ale orașului și să ne mândrim cu ele? De ce îi trimitem în alte județe pentru a-și urma visul? Așteptăm răspunsul acestor întrebări… Până atunci dragi prieteni, dar și iubitori de artă haideți să luptăm pentru viitorul acestui oraș și pentru tinerii care vor să-și urmeze visul de a studia arta și a deveni viitori artiști”, a mai transmis elevul Buză, cerându-le tuturor să semneze o petiție care să salveze o clasă a școlii.
Carmen Lupulescu, lider de sindicat în cadrul liceului, a specificat că demersul elevilor, părinților și al profesorilor nu se va opri aici, asta deoarece școala nu poate pierde o clasă.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Nu mi se pare corect ca doar 8 locuri sa fie disponibile la arhitectura.Rusine sa le fie tuturor care nu le dau nicio șansa elevilor sa-si urmeze visele.Acești copii au pierdut deja foarte mult pe timpul pandemiei,acum încă odată li se frâng aripile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here