Elevi ai Şcolii Populare de Artă, premiaţi la concursuri de pictură şi grafică

321

Mai mulţi elevi ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au obţinut, în ultima perioadă, premii sau menţiuni la concursuri de pictură sau grafică, desfăşurate atât în Gorj, cât şi în alte judeţe din ţară.

Unul dintre concursurile care a îmbogăţit cu un număr considerabil de premii palmaresul elevilor Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu este Salonul de Pictură “Arte Mici” de la Motru. La această competiţie, au fost premiaţi 15 elevi ai Şcolii Populare de Artă. 13 dintre aceştia au obţinut premii speciale. Este vorba de: Teodora Coconeţu (Novaci) – Premiul Special “Arte Mici”, Cristina Ionică (Novaci), Andreea Pleşu (Baia de Aramă) şi Diana Ionela Apetrei, (Motru) – Premiul Special “Curaj în artă”, Andrada Mădălina Claudia Micodin (Motru) – Premiul Special “Aurel Potcovaru şi Nicolae Pîrvan”, Flavia Manoniu (Tismana) – Premiul Special “Gorjeanul talentat”, Ioana Andronache (Novaci) – Premiul Special “Prietenii artelor”, Teodor Anton (Târgu-Jiu) – Premiul Special “Paleta fermecată”, Cristina Navolan (Novaci) – Premiul Special “De culoare”, Elena Olteanu (Târgu-Jiu) – Premiul Special “Fascinaţie de înger”, Iulia Teodora Crăciunescu (Târgu-Jiu) – Premiul Special “Semne pe nisip”, Marian Pavel (Novaci) – Premiul Special “Culorile copilăriei” şi Vasilica Ramona Ciobanu Verbuncu (Tismana) – Premiul Special “Metafore pe pânză”. O altă elevă a Şcolii Populare de Artă, Casiana Handoreanu, din Crasna, a obţinut Premiul II la categoria 3-6 ani.

foto 041Marele Premiu, adjudecat tot de o elevă de la Şcoala Populară de Artă
Tot o elevă a Şcolii Populare de Artă, Irina Drigă, din Târgu-Jiu, a obţinut şi Marele Premiu al Salonului de Pictură “Arte Mici”. “Tema lucrării mele este «Oraşul meu sub apă». Doamna profesoară mi-a dat ideea şi mi-a plăcut foarte mult. Vin la Şcoala Populară de Artă de doi ani, iar acesta este primul an în care particip la un concurs”, a spus micuţa în vârstă de doar opt ani. Elevii premiaţi la Salonul de Pictură “Arte Mici” au fost pregătiţi de profesoarele Loreta Nicolcea şi Daciana Ungureanu. “E prima oară când participăm (n.r. la Salonul de Pictură «Arte Mici»). Am foarte mulţumită de organizarea de acolo; este un concurs foarte serios din punctul meu de vedere. La acest concurs, pe lângă faptul că am luat mai multe premii, aproape toate lucrările elevilor noştri au fost în expoziţia de final (…), ceea ce eu zic că este o recunoaştere şi un merit al Şcolii noastre, al elevilor noştri care muncesc pe brânci”, a declarat Loreta Nicolcea.

foto 016Premii şi la concursuri de grafică
Elevii Şcolii Populare de Artă obţin premii şi la concursurile de grafică din ţară. “Am obţinut premiul I la un concurs organizat la Suceava, un concurs foarte serios şi cu mare greutate în artele plastice în rândul Şcolilor Populare de Artă. La un alt concurs, ce s-a desfăşurat la Piteşti, s-a luat o menţiune. De asemenea, s-au mai obţinut două menţiuni la Concursul Naţional de Grafică de la Cluj-Napoca”, a precizat Loreta Nicolcea. Premiul I şi două dintre menţiuni au fost obţinute de aceeaşi elevă – Oana Piscureanu. “Am participat la trei concursuri; la toate trei am fost fericită că am obţinut fie premiu, fie menţiune. Primul concurs la care am participat s-a desfăşurat în noiembrie anul trecut, la Piteşti şi am obţinut menţiune. Al doilea concurs s-a desfăşurat în februarie, la Suceava şi am obţinut premiul I cu o lucrare intitulată «Oraşul meu natal». Am mai participat acum la un concurs la Cluj-Napoca, unde am obţinut menţiune”, a spus aceasta.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here