Elevă de la Colegiul Tehnic Motru, bătută de iubit în incinta școlii! Incidentul mușamalizat, inspectorul general adjunct, profesor al liceului

7361

Un eveniment de o gravitate maximă a avut loc în urmă cu o săptămână și jumătate la Colegiul Tehnic Motru. Mai exact, o elevă de clasa a XI-a de la unitatea aceasta de învățământ a fost bătută de iubitul său în incinta școlii. Respectivul a intrat peste elevă în clasă, a scos-o afară și a bătut-o, spun martori ai evenimentului, acoperit de conducerea unității de învățământ. Incidentul nu a fost anunțat cadrelor de poliție, deși atât conducerea școlii are obligația să informeze comiterea infracțiunii, de urgență, anchetatorilor. Nici părinții elevei nu au fost anunțați, spun surse din unitatea de învățământ, directoarea școlii fiind Adela Rușeț, soția inspectorului general adjunct al IȘJ Gorj, și el profesor de matematică în școală.

Agresiunea elevei de clasa a XI-a a avut loc pe data de 28 februarie. Un bărbat străin a intrat în incinta Colegiului Tehnic Motru, a intrat în clasa elevei, a scos-o afară, a bătut-o și a obligat-o să iasă cu forța din unitatea de învățământ. Cel puțin asta spun martorii cumplitului eveniment care nu își explică cum individul a intrat, fără să fie oprit, în școală, cum profesorul de la clasă nu a reacționat și cum fata a fost agresată și scoasă din incinta unității de învățământ care trebuia să o protejeze.

Incident grav, tratat ca o simplă bârfă
Diriginta elevei este Steluța Stoichița, dar profesoara în loc să anunțe părinții fetei, ori poliția, a preferat să povestească incidentul în cancelarie și cam atât. Elevii au fost foarte agitați pe holuri, imediat după eveniment, iar o elevă ne-a declarat că i-a fost teamă, câteva zile, să mai vină la școală, deoarece securitatea unității de învățământ lasă de dorit. Un alt elev s-a arătat revoltat că pe conducerea școlii o interesează doar oprirea fumatului în incinta unității de învățământ, elevii fumători fiind amendați, nu și siguranța acestora. ,,Profesorii fumează în debarale, dar ei ne amendează pe noi. În schimb de siguranța noastră nu se ocupă nimeni. Ce s-a întâmplat cu eleva de a XI-a se poate întâmpla și cu alții. Dacă de neluat în seamă este agresarea unui elev atunci ce e important”, s-a întrebat elevul. Din păcate, vineri după-amiaza, am încercat să contactăm conducerea școlii, dar pe telefonul fix nu ne-a răspuns nimeni. Am cerut, în schimb, un punct de vedere de la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, iar purtătorul de cuvânt, Victor Țuhașu, ne-a confirmat exact ceea ce ne-au spus elevii școlii. Mai exact că ,,incidentul nu a fost raportat la Poliție”, nimeni de la Poliția Motru nefiind informat, până la solicitarea publicației, despre acest incident povestit de elevi și confirmat de dascăli ai școlii. Reamintim că în această școală o elevă de liceu a fost bătută de alta chiar în sala de clasă, în luna noiembrie 2019, iar școala nu a făcut nimic în acest sens până nu a intervenit Gorjeanul. Este de subliniat că inspectorul general adjunct al IȘJ Gorj, Nicolae Rușeț, este profesor al liceului, în timp ce nevasta acestuia, Adela Rușeț este directoarea acestei școli.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. !. Politizarea învățământului este cea mai gravă lovitură adusă învățământului;
    2. Existența inspectoratelor este nejustificată și nocivă;
    3. Funcțiile de conducere împărțite pe relații, prietenii,găști distrug în continuare sănătatea tinerilor și viitorului acestora.
    Mușamalizarea faptelor negative din școli face parte din ”politica” promovată în toate instituțiile de învățământ; pentru că minciuna a fost preluată și conservată de la subordonații lui ceașcă; aceeași indivizi limitați care s-au cocoțat și ulterior în funcții de conducere. Politrucii cred că ascunzând adevărul se vor bucura de beneficii nemeritate, pentru mai multă vreme, din funcțiile primite fără concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here