Elevă de clasa I, obligată să meargă pe jos trei kilometri până la şcoală

227

drum spre scoalaO elevă din localitatea Aninoasa este obligată să meargă în fiecare zi pe jos până la şcoala primară din comună deoarece şoferul microbuzului şcolar refuză să o transporte pe şcolăriţă. Părinţii fetei îl acuză pe şoferul microbuzului, Doru Jugravu, că fără vreun motiv plauzibil nu vrea să o ducă pe fiica lor la şcoală, şi s-au adresat primarului localităţii.

Edilul, Ilie Petroi, le-ar fi transmis însă părinţilor că problema nu este de competenţa sa, şi i-a îndreptat pe aceştia către Inspectoratul Şcolar Gorj.

Andreea Văduva are 7 ani şi locuieşte cu părinţii în localitatea Aninoasa. Familia, compusă din cinci membrii oricum are probleme materiale, doar tatăl fiind salariat. Primăria le-a oprit şi alocaţiile celor trei copii, pentru că bunicii nu şi-au plătit impozitul la autorităţile locale. Peste aceste probleme, Andreea mai trebuie să ajungă la şcoală şi pe jos, parcurgând zilnic aproape 3 kilometri. Părinţii sunt îngrijoraţi pentru că în localitate s-ar fi înregistrat un viol. “Nu este normal ce se întâmplă. Şoferul microbuzului spune că el nu este obligat să îmi ia fata şi motivează că ar trebui să se abată de la drum ca să îmi ia copilul. Dar nu este aşa, noi locuim la drum şi Picture 0115traseul lui trece prin faţa casei noastre. El nici nu ne bagă în seamă şi nu ne explicăm de ce face aşa şi cine îi permite. Inclusiv directoarea şcolii i-a transmis şoferului să ia fetiţa dimineaţa la şcoală şi la ora 12.00 să o ducă acasă. Iar el a răspuns că ne-am făcut copii şi ar trebui să îi aducem singuri la şcoală pentru că el ar avea altceva de făcut”, spune mama fetei, Ramona Văduva.

Sesizare la IŞJ

În luna noiembrie 2011, mama fetei face plângere la IŞJ Gorj. Răspunsul este şocant: “Urmare a sesizării dumneavoastră, înregistrată cu nr. 9960/11.XI.2011, vă informăm că microbuzul şcolar efectuează zilnic un traseu de 182 de km(perioadă de iarnă) şi transportă elevii de gimnaziale de la cele trei şcoli generale, preşcolarii şi elevii de la Şcoala Primară Nr.2 Sterpoaia, precum şi preşcolarii din cătunele Bobaia şi Cornişani de la Grădiniţa nr.1 Aninoasa. Menţionăm că Grădiniţa şi Şcoala Primară Bobaia au fost comasate la Aninoasa, iar Grădiniţa nr.2 Aninoasa a fost comasată la Grădiniţa nr. 1 Aninoasa. Cauzele arătate au drept consecinţă un traseu foarte lung(distanţa între extremele localităţii este de 47 de km), de la care nu se poate face abateri, pentru că trebuie respectată încadrarea în timp”. Fata este obligată să meargă pe jos la şcoală chiar şi când afară se înregistrează -8 grade C cum a fost ieri. Părinţii speră totuşi să se rezolve această problemă, dacă nu ei vor fi obligaţi să retragă copila de la şcoală.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here