Eleva de 13 ani, care a încercat să se sinucidă: “Am vrut să mă spânzur de vreo trei ori şi mi-am tăiat şi venele”

458

alta sinucidere 2Ana-Maria Pârvu. Ea este a treia elevă din Gorj, care în mai puţin de două săptămâni a încercat să-şi curme viaţa. Primii doi au reuşit. Ana-Maria sau Ani, cum îi spun prietenii, o tânără de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Stăneşti, nu este la prima abatere de acest gen, ea mai încercând în ultimii ani să-şi ia viaţa de 4 ori.

Primele trei dăţi a încercat să se spânzure pentru că s-a certat cu mama ei. În urmă cu o jumătate de an şi-a tăiat venele pentru că un profesor de-al ei i-a dat o palmă peste cap. Ieri, s-a aruncat în Jiu pentru că aşa a vrut. Este vorba despre o minoră, în vârstă de 13 ani pe nume Ana-Maria Pârvu. Eleva este în clasa a VII-a la Stăneşti. Părinţii ei, care au ajuns la spital imediat ce au fost anunţaţi, nu-şi explică gestul tinerei.

„Am băut alcool înainte ca să îmi fac curaj să mă arunc în apă”

Ana-Maria Pârvu sau Ani, cum îi spun prietenii, a plecat ieri dimineaţa, ca în orice zi, la şcoală la Stăneşti, acolo unde e elevă în clasa a VII-a. Însă nu a mai ajuns acolo. A venit în Târgu-Jiu cu mai multe cunoştinţe de ale sale. Pe drum spre municipiu i-a spus unei prietene, pe nume Adriana, că vrea să se sinucidă. Nu i-a trebuit mult însă, până să-şi pună planul în aplicare. Au mers cu toţii într-un bar, unde, deşi era minoră, a fost servită cu băuturi alcoolice. După ce a consumat mai multe beri, ca să îşi facă curaj să se arunce, cum a declarat, Ani şi-a minţit prietenii că merge la toaletă. Însă a luat drumul spre digul Jiului. Aici, s-a aruncat în apa Jiului, cel în care în mai puţin de două săptămâni, s-au mai aruncat doi elevi, pentru a încheia socotelile cu viaţa. Un tânăr, Alexandru Copotoiu, care trecea în acel moment pe acolo, a văzut-o pe Ani cum se zbate în apă şi a sărit după ea, scoţând-o la mal. „Am băut ceva ca să nu îmi fie frică. Eram la un bar cu Adriana (n.r.prietena acesteia), ea ştia că vreau să mă omor, i-am spus de dimineaţă că vreau să mă arunc în Jiu. A zis că îmi dă două palme. I-am spus că mă duc la toaletă şi am fugit să mă arunc, dar m-a scos cineva afară. Oricum, e bine că ştiam cât de cât să înot, pentru că am dat din picioare. Dacă nu dădeam, mă duceam la fundul apei, mă înecam”, spune Ana-Maria Pârvu, care, probabil s-a aruncat în Jiu, pentru a trage un semnal părinţilor.

Nu este la prima tentativă de suicid

Ani nu este la prima abatere de acest gen. A mai vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa de mai multe ori până acum. Spune că nu prea se înţelege cu părinţii, care o mai şi ceartă. Cu câteva luni înainte, a vrut să se spânzure pentru că se certase cu mama sa. Şi nu doar odată, ci de trei ori. Însă, din fericire, a fost salvată la timp. Şi anul acesta, pentru că, spune ea, un profesor de la şcoală i-a dat o palmă peste ceafă, şi-a tăiat venele. A mers în baia şcolii din Stăneşti, unde este elevă în clasa a VII-a, şi a încercat să se sinucidă tăindu-şi venele. Însă şi atunci a fost salvată. „Mi s-a luat de viaţă, de aia am vrut să mă omor. Mă ceartă şi părinţii. Am încercat să mă spânzur pentru că m-a certat mami, şi mi-am tăiat venele pentru că un profesor de la şcoală mi-a dat o palmă, peste ceafă. Azi (n.r. luni) m-am aruncat pentru că aşa am vrut eu”, a mai spus minora, care crede că numai aşa va primi mai multă atenţie din partea oamenilor care o ceartă mereu.

Părinţii nu ştiu de nicio tentativă de suicid a acesteia

Imediat cum au fost anunţaţi de tentativa de suicid a fiicei lor, părinţii adoptivi ai acesteia au ajuns la spital. Nici unul dintre ei nu-şi explică gestul extrem al fiicei lor. Ani este crescută de Maria şi Constantin Bădilescu, fiind luată în plasament de aceştia după 2 săptămâni de la naştere, întrucât mama acesteia, o rudă de-a Mariei, a murit, iar identitatea tatălui natural nu este cunoscută. Tatăl ei adoptiv, lucrează la Târgu-Cărbuneşti şi nu se poate ocupa de fiica lui, întrucât în timpul săptămânii este plecat, fiind acasă doar în week-end. Atunci când a fost întrebată dacă mai ştie că fiica sa a mai vrut să-şi pună capăt vieţii, mama acesteia a declarat că nu, însă imediat Ani a spus că „Nu ştiu tu, dar eu am mai încercat de multe ori.” Părinţii sunt hotărâţi să nu o mai scape pe fiica lor din ochi şi spun că vor cere şi ajutorul unui psiholog. „M-a anunţat mama unei vecine de-a noastre despre ce a făcut fata mea. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. A plecat la şcoală de dimineaţă, i-am dat bani să plătească banchetul. Când am aflat, parcă a căzut cerul pe mine. Noi nu am fost ca mamă şi fată, am fost mai mult prietene. O am în plasament de când avea două săptămâni, a deschis ochii pe mine”, a declarat Maria Bădilescu, mama adoptivă a Anei.

Al treilea caz de suicid în două săptămâni

După cazul Rălucăi Drăguşin, eleva eminentă de 19 ani care urma să meargă la studii în Anglia, care s-a sinucis, aruncându-se în Jiu cu un rucsac plin cu pietre, a urmat mediatizarea sinuciderii unui elev de 16 ani. Mihai Zahariuc, la fel ca şi Raluca, s-a aruncat în Jiu, cu un ghiozdan plin cu pietre. Se pare că aceste două cazuri au influenţat-o şi pe Ani, care s-a arătat foarte interesată de modul în care cei doi şi-au pierdut viaţa. Este al treilea caz de suicid în rândul elevilor din Gorj, în doar două săptămâni. Din nefericire, Raluca şi Mihai, şi-au găsit sfârşitul în apele Jiului. Ani se află internată la secţia de Pediatrie, medicii declarând că este în afara oricărui pericol.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here