Elevă cu media 4,30, transferată ilegal de la Liceul Sportiv Craiova la Colegiul Tehnic Motru

14520

Un transfer cel puțin dubios s-a realizat, luni seara, la Colegiul Tehnic Motru. Este vorba despre transferul unei eleve de la un liceu din Craiova la unitatea din Motru, deși aceasta a fost admisă la liceu cu media 4,39. Ultima medie de intrare la liceul din Gorj era 4,85, iar acest transfer inter-semestrial, în clasa a IX-a, nu este permis de lege, lucru stipulat în art.141 ROFUIP.

Membrii CA-ului Colegiului Tehnic Motru, în lipsa lui Valeriu Drulă, au votat, luni seara, transferul elevei venite din Craiova la această unitate de învățământ pe motivația că este ,,un caz social”. Pe ședința trecută, CA-ul a respins transferul elevei la școala profesională, nefiind îndeplinite condițiile legale, dar la următoarea ședință, în mod absurd și abuziv, s-a admis transferul elevei de la clasa a IX-a la liceu. Transferul se poate opri de către Inspectoratul Școlar, organism condus de un nou inspector general, care poate impune respectarea legislației de către CA-ul CT Motru. Reamintim că, la CT Motru, fosta conducere a făcut o serie largă de abuzuri în care a fost implicat și fostul inspector general adjunct, Nicolae Rușeț și soția acestuia, ex-directoarea liceului, membră în CA-ul școlii. Mai multe sesizări s-au depus la Ministerul Educației legat de abuzurile din CT Motru.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Altii (2) au fost transferati in casa aVIa la Colegiul Ecaterina Teodoroiu, fara a se tine cont ca acei elevi au dat examen in cls. aVa pe locuri limitate, au fost copii buni care au picat, dar tot sau stercurat doi pilosi cu ajutorul stim noi cui.

  2. Colegiul tehnic motru este o școala de tot ,,,,,, acolo elevi sunt tratati si promovați dupa cum vor profesori ..este o instituție de rasul tari#Sa va fie rușine #

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here