Eleva acuzată de pruncucidere a luat 6,51 la bac

135

Eleva din Roşia de Amaradia care şi-a înecat cu sânge rece bebeluşul abia născut, în luna mai a acestui an, a susţinut examenul de bacalaureat. Chiar dacă nu a dat dovadă de maturitate atunci când şi-a înecat bebeluşul, Roxana Ileana Deaconu a reuşit să promoveze examenul maturităţii cu media 6,51. Tânăra este cercetată în stare de libertate întrucât a fost supusă unei expertize medicale psihiatrice care a scos la iveală faptul că avea discernământ când a vrut să îşi ucidă copilul. Totuşi, analiza a demonstrat că eleva a suferit tulburări psihice post-partum, mai ales că a născut, singură, în grădină.

Tânăra de 19 ani din Roşia de Amaradia, anchetată pentru omor după ce şi-ar fi ucis bebeluşul şi l-ar fi îngropat în curtea casei, a susţinut examenul de bacalaureat. Eleva a obţinut media 6,51 la examenul maturităţii. Roxana Deaconu a obţinut nota 7,75 la Limba şi Literatura Română, la matematică 6,20, iar la proba la alegere, unde a susţinut examen la biologie vegetală şi animală a fost declarată admisă cu 5,60. Notele pe care a reuşit să le obţină tânăra de 19 ani sunt destul de bune, mai ales după trauma pe care a trăit-o. După ce a fost internată câteva zile la secţia de psihiatrie, Roxana Deaconu a mers acasă, la Roşia de Amaradia, unde a reînceput să meargă la cursuri.

Se aşteaptă rezultatele
Necropsia bebeluşului născut pe 4 mai, chiar cu o zi înainte de Învierea Domnului, relevă că plămânul copilului nu a respirat. Acest lucru înseamnă că bebeluşul născut de elevă ar fi fost mort şi că ea l-a băgat în ligheanul cu apă, să îl înece inutil întrucât fătul nu prezenta semne vitale. Cu toate acestea, rezultatele finale se lasă aşteptate. În câteva luni se va stabili exact ce s-a întâmplat cu fătul la naştere, dacă era deja mort sau a fost ucis de elevă. Tânăra de 19 ani a fost internată în spital, la Secţia de Psihiatrie, în data de 30 mai, iar după o zi a fost externată. Aceasta a fost supusă unei expertize medicale psihiatrice care a arătat faptul că eleva avea discernământ când a vrut să îşi ucidă copilul. Analiza a demonstrat că eleva a suferit tulburări psihice post-partum.
Dacă se dovedeşte că fetiţa s-a născut moartă, elevei îi va fi schimbată încadrarea juridică, având şansa să scape cu o condamnare cu suspendare având în vedere că nu are antecedente penale.
Ana Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here