Elev din Târgu-Jiu, premiat într-un proiect național pentru o aplicație revoluționară

1835

Gheorghe-Daniel Bîrsan, elev la Colegiul Naţional ,,Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, a fost premiat recent în cadrul Galei premiilor Academiei Descoperă-ți Pasiunea în IT 2021. Evenimentul a fost organizat recent, marcând încheierea a celei de-a VII-a ediții a programului „Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni.

Elevul gorjean Gheorghe-Daniel Bîrsan face parte din echipa Eaglescode, distinsă cu Premiul Special oferit de compania Nagarro pentru aplicația Rreports. RReports este o aplicație menită să faciliteze comunicarea dintre cetățeni și primării. Astfel, oricine poate să trimită sesizări către administrațiile locale într-un mod simplu și rapid, direct de pe telefonul mobil. Designul este intuitiv și modern, iar semnalarea problemelor este mai încurajatoare ca niciodată, urmând ca, după trimitere, rapoartele cu probleme să fie văzute pe platforma primăriilor, iar acestea pot să trimită un răspuns către utilizatorul care le-a semnalat. Aplicația a fost realizată de elevii: Bogdan Andrei de la Gymnasium Tiergarten Berlin, Germania, Gheorghe-Daniel Bîrsan de la Colegiul Naţional ,,Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, Denisa-Maria Bodea de la Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, Andrei-Ionuț Buzgo de la Colegiul Național ,heorghe Șincai” din Baia Mare, Luca-Andrei Culcean de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” din Satu Mare, precum și Grigore-Gabriel Trifan de la Colegiul Naţional ,,Calistrat Hogaş” din Tecuci. Echipa a fost mentorată de timişoreanul Florin Laudat de la Nagarro. „Asociația „Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi, 4 noiembrie 2021 festivitatea de încheiere a celei de-a VII-a ediții a programului „Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educaţie practică şi mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni. Comisia de jurizare a fost formată din Assoc. Prof. Simona Motogna – vicepreşedinte al Senatului Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (Preşedintele comisiei de jurizare), Alex Burciu – Solution Architect & Angel Investor la Fortech, Ionuţ Muntean – Group Leader Innovation and University Relations la Bosch Engineering Center Cluj / Bosch România, Marinel Moraru – Machine Integration Lead la Accenture Industry X, Florin Fleştea – Technical Lead la Nagarro, dr. ing. Ovidiu Stan – director al Compartimentului pentru Relaţia cu Mediul Socio-Economic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Adrian Pintean – inspector școlar de specialitate informatică la Inspectoratul Școlar Județean Cluj şi Andrei Kelemen – director executiv al Cluj IT Cluster. Au fost premiate 76 de persoane – 52 de elevi, 10 studenţi şi 14 mentori, cu premii în sume de bani şi produse în valoare totală de 5.700 de euro”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Despre programul ,,Academia DpIT”
Programul ,,Academia DpIT”, dezvoltat de Asociația DpIT, pornit de la Cluj, oferă liceenilor şi studenţilor din toată ţara posibilitatea interacțiunii directe cu responsabilități reale și mediul de muncă dintr-o companie, ajutându-i astfel să descopere lumea tehnologiei, a inovaţiei şi a antreprenoriatului, prin corelarea practicii şi mentoratului cu dobândirea de cunoştinţe tehnice şi socio-umane. Proiectul este susţinut de peste 40 parteneri din mediul de business IT, academic şi şcolar, precum: Fortech, Bosch România, Accenture Industry X, Nagarro, Betfair România Development, Endava, .msg România, Marquardt, Inventiff, ScanStart, Wolfpack Digital, NetMatch, Universitatea ,,Babeș-Bolyai” Cluj, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Smart HR și Cluj IT Cluster.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here