Elev de 7 ani, răpit de bunică de la o școală din Rovinari! Colegii de clasă ai copilului, traumatizați

10678

Caz fără precedent la Rovinari, după ce tatăl unui elev de 7 ani de la Școala nr. 1 din oraș a reclamat la poliție că fiul său ar fi fost răpit din unitatea de învățământ de bunica maternă. Practic, minorul a fost dus la școală, dimineața, de tatăl său, iar în incinta unității a fost așteptat de bunica maternă, care l-a scos pe copil, cu forța, pe ușa din dos. Tatăl susține că minorul a fost luat împotriva voinței sale din unitatea de învățământ, asta în timp ce directorul școlii și învățătoarea nu au sesizat nici părintele, nici poliția și nici DGASPC Gorj de cele întâmplate. Asta, deși tatăl se afla încă lângă școală, la intrarea elevilor. Părintele revoltat a reclamat incidentul pe 112, văzând cu ochii săi că minorul a fost aruncat de bunică într-o mașină, ca un sac de cartofi.

Părinții minorului, tatăl din Urdari și mama din Rovinari, au divorțat recent. Până luni, minorul de 7 ani a stat la tată, iar sentința judecătorească din 7 octombrie decide custodia comună a părinților pentru băiat și domiciliul minorului la mamă.
Tatăl minorului spune că mama, în acești ultimi ani, nu a păstrat legătura cu minorul decât telefonic, nearătându-și intenția de a lua copilul în grija sa.
Cu toate acestea, a solicitat instanței să-i fie încredințat minorul, iar sentința i-a fost favorabilă.
Tatăl susține că nu a primit încă hotărârea judecătorească și mai aștepta acest document pentru a încredința băiatul mamei sale.
Mai mult, spune că i-a trimis mesaje fostei soții, recomandându-i sprijinul DGASPC pentru ca minorul să nu sufere această tranziție bruscă de la tată la mamă. Mama a refuzat și a cerut să-i fie adus copilul la ușă, lucru care nu s-a întâmplat, motiv pentru care luni s-a pus la cale acest plan de răpire a minorului din incinta școlii din Rovinari.
Șocant este că minorul, luni, nu a fost lăsat la ore. A fost dus de părintele său dimineața și scos câteva minute mai târziu, pe o altă ușă, în timp ce copilul se zbătea și strigă ,,Ajutor” după tatăl său.

Incidentul, filmat și reclamat la 112
Tatăl copilului, care a asistat, revoltat, la această răpire din școală, a reclamat incidentul la poliție. DGASPC Gorj a fost sesizat să intervină, cu atât mai mult cu cât copilul nu a mai fost lăsat marți la școală. Cazul este monitorizat de către DGASPC Gorj, mai ales că părintele susține că fiul său este ținut cu forța în casă, adică la domiciliul mamei.
În paralel s-au depus mai multe plângeri penale la adresa bunicii materne, a bunicului, a mamei copilului, a învățătoarei și a directoarei școlii. Chiar și șoferul mașinii în care a fost aruncat copilul s-a ales cu plângere penală. În cauză s-a deschis dosar penal pentru lipsire de libertate și lovire, tatăl minorului susținând că a fost agresat de fostul socru.
Dosar penal s-a deschis și pentru un membru al Consiliului de Administrație al școlii din Rovinari, consilier liberal, care a încercat să oprească filmarea incidentului, lovind-o cu geanta pe femeia care filma. Tatăl minorului speră ca autoritățile competente să facă dreptate în acest caz, să ia în calcul drepturile minorului și să împiedice incidente similare, în cauză creându-se un precedent periculos.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here