Elev bătut în Școala Gimnazială Albeni de un aparținător! Incidentul, mușamalizat de directorul unității

467

Un elev de clasa a V-a de la Școala Gimnazială nr.1 Albeni a fost agresat de mama unei colege, înainte de începerea orelor. Totul s-a întâmplat, joi dimineața, sub ochii îngroziți ai elevului P.V. și ai colegilor acestuia, șocați că părintele nu s-a limitat să-l muștruluiască doar verbal pe școlarul respectiv. Ieșit din comun este însă că elevul agresat s-a adresat imediat după incident directoarei școlii, dar Oana Botanciu a considerat că nu este cazul să intervină. Problema apărută la clasa a V-a nu s-a discutat, cum ar fi fost normal, nici acum cu diriginta clasei și nici măcar, apoi, cu părinții celor doi elevi.

Mama unei eleve de la clasa unde învață elevul P.V. a considerat joi, 12 octombrie 2017, că este cazul să intervină și să-l pună la punct pe colegul fiicei sale, în urma unor nemulțumiri la adresa acestuia, ce i-au fost aduse la cunoștiință de către odrasla sa. Loredana Râbu a decis, probabil, că problema nu trebuie rezolvată la clasă de către diriginta Floarea Șuncă, asta deoarece se știe că profesoara respectivă are o jumătate de normă și într-o școală din Prigoria, cadrul didactic împărțindu-se, săptămânal, între cele două unități de învățământ. Astfel, aparținătoarea elevei, l-a luat singură la întrebări pe elevul de a cincea, joi, la ora 7.30, în sala de clasă din Școala Gimnazială Albeni. Femeia, s-a plâns copilul respectiv, nu s-a limitat doar să-l certe serios, ci l-a și agresat, luându-l de urechi și de păr, de față cu colegii acestuia și cu fiica respectivei.

Șifonat, elevul a cerut explicații…
În clasă profesorii nu erau, iar dirigintele nu era în școală. Cu toate acestea, elevul s-a adresat imediat după ce a scăpat din mâinile mămicii Râbu, directorului școlii, povestindu-i acesteia cele întâmplate. Fără să trădeze însă vreun semn de empatie, directoarea Botanciu s-a mulțumit să dea din umeri și să trimită elevul reclamant la clasa sa. Profesorii școlii spun însă, că elevul și-a plâns necazul și fostului său învățător, Valer Iosu, în legătură cu cele întâmplate. Directoarea, nici în aceste condiții, nu a mimat vreun interes față de subiect, considerând că evenimentul este unul minor.

…a făcut-o și mama acestuia, a doua zi!
Băiatul, întors acasă, le-a povestit părinților cele întâmplate de dimineață în sala de clasă, dar și refuzul directoarei școlii de a investiga incidentul. Drept urmare, vineri, pe 13 octombrie, mama elevului P.V. s-a prezentat la școală, alături de copilul ei, pentru o discuție cu directoarea Botanciu. Elevul i-a spus directoarei, din nou, cele întâmplate cu o zi în urmă, iar acum Botanciu a părut că s-a luminat. Directoarea a spus că nu a înțeles că s-a întâmplat acest conflict, dar chiar și acum, după ce aflase iar, nu a luat nicio măsură. Mai mult, a rugat mama elevului să nu facă vreo plângere în acest sens, deoarece ea are nevoie de un calificativ pe care nu îl mai poate lua. Aceasta se referea la calificativul personal și nu la vreunul al școlii. Nici astăzi, Botanciu nu a considerat că profesia o obligă să investigheze cazul petrecut în școala pe care o conduce, aceasta nedorind clarificarea problemei nici cu cei doi părinți, nici cu diriginta clasei și nici nu a informat Consiliul de Administrație al școlii că în cauză trebuie luate măsuri.

ISJ Gorj face anchetă!
După ce Gorjeanul a cerut, ieri, explicații legate de existența acestui incident, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au aflat de încercarea de mușamalizare a evenimentului, de către directoarea Botanciu. Drept urmare, cazul va fi investigat de reprezentanții instituției educaționale județene. Potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ Gorj, Georgeta Popescu, directoarea școlii trebuia să informeze Inspectoratul Școlar imediat după producerea incidentului.
“Inspectoratul Școlar Gorj va face o anchetă la Școala Gimnazială Albeni în legătură cu cazul elevului agresat”, a declarat Georgeta Popescu.

Botanciu a contestat calificativul bine
Oana Botanciu, directoarea Școlii Gimnaziale nr.1 Albeni, a primit calificativ “bine” de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, după ce aceasta își dăduse calificativul “foarte bine”, în ciuda nenumăratelor reclamații la adresa ei, făcute la superiori de subalternii săi din unitatea de învățământ. Directoarea nu a fost de acord cu scăderea calificativului său și l-a contestat. În Consiliul de Administrație al IȘJ s-au prezentat însă documente suplimentare vizavi de contestația lui Botanciu, documente care sunt în atenția comisiei de evaluare a instituției.
ANAMARIA STOICA

Orele de dirigenție, date pe ochi frumoși
În școala din Albeni sunt însă mai multe neajunsuri, multe fiind reclamate deja de dascăli la IȘJ Gorj. Unul privește refuzul directoarei de a acorda ore de dirigenție profesorilor care au normă întreagă în școală. A preferat să facă diriginți, profesori care se împart între două unități, cum este cazul profesoarei Șuncă Floarea.

Profesoara de 5 la română predă engleză și informatică
O altă problemă reclamată este cea privind predarea orelor de informatică și de engleză de către profesoara Oana Ștefănescu, intrată în toamnă pe ușa din dos a unității de învățământ. Asta deoarece, Ștefănescu a obținut la titularizarea pe limba română nota 5. Cu acordul inspectorului de Resurse Umane al IȘJ, profesoara de 5 îi învață pe elevii școlii din Albeni și engleză și informatică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here