Elev acuzat de furt la liceul Turburea: “Nu am sărit gardul, ci am intrat cu cheia de la maistru”

283

Un minor de la Turburea este cercetat, de anul trecut, pentru furt din incinta atelierului liceului din localitate, însă în anchetă a scăpat de verificări maistrul unităţii, care îi dăduse acestuia cheia de intrare în încăparea respectivă. De aici, băiatul de 14 ani, a sustras, din teribilism, dar şi din nevoie, cinci perii de sârmă, patru şublere, zece ciocane, un polidisc, zece dălţi de tăiat fier şi zece bomfaiere. Paguba a fost recuperată, adolescentul recunoscându-şi fapta. Tatăl băiatului este însă nemlţumit că ţap ispăşitor în această faptă a rămas doar fiul său, în timp ce maistrul liceului, care i-a dat cheia de la atelier minorului, nu a fost întrebat nici măcar de sănătate.

Ion Blondea, de 14 ani, din Turburea este cercetat de poliţia din localitate pentru un furt comis în toamna anului trecut. Băiatul, din teribilism, a sustras din atelierului liceului, având cheie de aici de la maistrul său, câteva scule folosite, pe care a încercat să le vândă ca să aibă bani de buzunar. Tânărul nu s-a gândit la consecinţe, nu şi-a anunţat familia despre fapta sa, până când a fost chemat la poliţie şi i s-a pus în vedere că sunt dovezi că, el ar fi comis furtul din atelierul şcolii. Adolescentul, în prezenţa tatălui său, a recunoscut fapta, iar anchetatorii i-au făcut dosar penal şi au recuperat toate bunurile. În declaraţia dată la poliţie, tânărul a ascuns faptul că, a intrat pe uşă în atelier având cheia de la maistrul său. El a spus că a sărit gardul şi a intrat cu cheia potrivită, asta pentru a-l apăra pe profesor, susţine tatăl acestuia. Ieri în Turburea, poliţia trebuia să facă reconstituirea, dar s-a amânat pentru săptămâna viitoare.
Părintele s-a declarat însă revoltat că, fiul său va suporta consecinţele faptei săvârşite, în timp ce maistrul băiatului nu a recunoscut că-i dăduse acestuia cheia de la atelier.

“Mă doare sufletul, hoţii adevăraţi stau liniştiţi..”!
“Directoarea liceului a ştiut că fiul meu avea cheia de la maistru, dar nu a spus nimic la poliţie. Tot nimic nu a spus nici maistrul, în timp ce fiul meu, din prostie, l-a protejat pe acesta, deşi Ion este acuzat de o faptă destul de gravă. Băiatului meu nu i-a luat nimeni apărarea, lucru care mă doare enorm. Ştiu că în localitate s-a furat o şcoală întreagă, de milioane, dar nu se fac anchete aşa cum se procedează cu fiul meu”, a spus seniorul Blondea. “În atelierul respectiv au fost scule de milioane, care au dispărut fără urmă, s-au mai furat şi alte lucruri, dar nu se face anchetă. Pentru fiul meu se face reconstituire pentru nişte chei luate de la 39. Copilul meu este numit drept hoţ, iar alţi hoţi mai mari stau liniştiţi”, mai completează părintele.
Fiul lui Ion Blondea susţine şi el cele spuse de tatăl său, acesta fiind cu moralul la pământ. Băiatul a vrut să fugă de acasă, de ruşine pentru ce a făcut familiei, şi nici nu a mai vrut să meargă la şcoală. El este elev în clasa IX-a la liceul din localitate. Părintele l-a convins însă să meargă la liceu, el studiind o disciplină tehnologică.
Familia lui Ion Blondea este compusă doar din tată şi fiu, veniturile fiind foarte reduse. Cei doi trăiesc din ajutorul social de la primărie şi din alocaţia minorului.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here