Elena Piţian: „Atenţie la păstrarea alimentelor pe timp de caniculă!”

346

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia asupra modului de păstrare a alimentelor pe timpul verii. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj spune că trebuie să respectăm anumite reguli de depozitare a alimentelor. Totodată, specialiştii mai subliniază şi că este necesar un consum de alimente adecvate caniculei.

În sezonul cald şi pe timp de caniculă, în mod deosebit, trebuie respectate câteva reguli de igienă în apărarea sănătăţii din dorinţa de a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi a bolilor diareice. Astfel, trebuie să acordăm o atenţie sporită păstrării alimentelor, dar şi calităţii alimentaţiei. „În sezonul cald se favorizează producerea de microorganisme care pot genera afecţiuni digestive. În mod special pe timp de caniculă există riscul apariţiei alimentelor alterate şi a înmulţirii cazurilor de indigestie, de tulburări digestive, de toxiinfecţii alimentare cu repercusiuni grave asupra organismului”, explică Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. În această perioadă a anului trebuie să avem în vedere consumul unei alimentaţii adecvate caniculei şi păstrarea corespunzătoare a alimentelor, pentru evitarea alterării lor.

Se recomandă precauţie în păstrarea alimentelor!
Pentru a preveni neplăcerile create de alimentele alterate trebuie să acordăm mare atenţie modului de păstrarea a produselor alimentare. „În primul rând, trebuie scurtat timpul de expunere a alimentelor la temperatura camerei; se recomandă congelarea cât mai rapidă a produselor. Alimentele trebuie depozitate separat unele de altele în pungi sau recipiente speciale; nu păstraţi alimentele gătite în recipiente fără capac chiar şi în frigider. Este foarte important să verificaţi întotdeauna, dar mai ales pe caniculă, data expirării şi modul de depozitare a alimentelor. Spălaţi foarte bine fructele şi legumele şi spălaţi-vă pe mâini înainte de a începe toate aceste operaţiuni”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Specialiştii subliniază faptul că şi oamenii sănătoşi pot fi afectaţi de pericolul alimentelor alterate, însă cele mai predispuse categorii sunt: copiii, femeile însărcinate, mamele care alăptează, persoanele în vârstă şi cele care prezintă dezechilibru imunologic.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here