El este gorjeanul arestat pentru omor, după ce a fost implicat într-un accident în urma căruia au murit patru spanioli!

12618

Șoferul din județul Gorj, în vârstă de 63 de ani, care a provocat accidentul din județul Sibiu, în urma căruia au murit patru persoane, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat. Ion Sporici este din Motru, locuiește în Italia și se afla în vacanță în România. Bărbatul se deplasa dinspre Sibiu înspre Brașov, cu un autoturism BMW 560L, iar în localitatea Hula Bradului a încercat să depășească pe linie continuă o autoutilitară și s-a izbit de o Dacia Logan care circula din sens opus. Impactul a fost devastator, iar în urma coliziunii, patru persoane de origine spaniolă au decedat.

Tribunalul Sibiu a admis, la finele săptămânii trecute, cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Sporici, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.
Bărbatul este autorul accidentului din data de 4 decembrie a.c., de la Hula Bradului, județul Sibiu, în urma căruia patru oameni și-au pierdut viața. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, soția lui de 55 de ani și fiicele lor, în vârstă de 21 de ani, respectiv 15 ani, cu toții din Insulele Canare, aflați în vacanță în România.
Potrivit organelor judiciare, Sporici, aflat la volanul unui BMW 560L, duminica trecută, în jurul orelor 20,20, a depășit o autoutilitară pe linie continuă și s-a izbit frontal cu Dacia Logan, care circula din sens opus, în care se aflau cei patru spanioli. Bărbatul și soția sa au murit pe loc, fiica cea mare a acestora, în ambulanță, iar mezina familiei câteva zile mai târziu.
Gorjeanul care a produs tragedia a fost rănit în urma impactului și a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, având multiple contuzii și traumatisme, dar conștient și stabil.
Câteva zile mai târziu, după ce a fost externat, Sporici a fost reținut pentru 24 de ore, iar în urma cercetărilor, procurorii au propus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile. Magistrații au admis solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și au dipus arestarea, numai că decizia a fost contestată, iar Curtea de Apel Alba Iulia va hotărî, luni, 12 decembrie, dacă gorjeanul va râmâne în arest. Ion Sporici este originar din Motru, iar în prezent locuia în Bolzano, Italia și se afla în vacanță în România. Potrivit unor informații acesta este kinetoterapeut, expert maseur, maestru Reiki și profesor de reflexologie în Italia.
Claudiu Matei

Curtea de Apel Alba Iulia ar urma să decidă azi printr-o sentință definitivă dacă gorjeanul acuzat de uciderea a 4 persoane într-un accident rutier produs săptămâna trecută la Sibiu își va petrece sau nu sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor.
Tribunalul Sibiu a admis încă de joi solicitarea procurorilor de a emite un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, mandat pe care anchetatorii l-au solicitat ca urmare a numărului mare de victime rezultate din accidentul generat de gorjean.
„Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.12.2022, până la 06.01.2023, inclusiv a inculpatului S. I., …, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prev. şi ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p.. În baza art. 230 C. proc. pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului SPORICI ION. În temeiul art. 275 alin. 6 Cpp onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru asistarea inculpatului, în cuantum de câte 340 lei, rămâne în sarcina statului. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, a decis Tribunalul Sibiu.
G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here