Egalul nimănui! Craiova suferă fără Mitriţă

480

Universitatea Craiova nu a putut profita de paşii greşiţi făcuţi de FCSB şi CFR Cluj şi a obţinut doar o remiză la malul mării. Trupa lui Devis Mangia a încheiat fără goluri duelul cu echipa lui Gheorghe Hagi, după ce bosniacul Elvir Koljic a ratat, din nou, o lovitură de la 11 metri. Fără Mitriţă, oltenii nu au mutat ofensiv şi au evoluat tot cu un singur atacant, Koljic fiind sprijinit de Bancu, Mihăilă şi Meza Colli. Prima repriză a meciului a fost una ştearsă, iar penaltiul apărat de Cojocaru (`31) a reprezentat punctul culminant al actului întâi. Vizitatorii au început în trombă partea a doua, dar Mihăilă (`45) şi Cicâldău (`47) nu l-au putut învinge pe portarul Viitorului. Gazdele şi-au arătat colţii în ultima parte a confruntării, iar Pigliacelli a fost, încă o dată, providenţial la ocaziile lui De Nooijer (`65) şi Ianis Hagi (`79), ultimul scăpat singur spre poarta Craiovei. După remiza de la Ovidiu, Craiova a rămas pe trei şi aşteaptă, în runda viitoare, vizita campioanei CFR Cluj.

Mangia mai aşteaptă jucători
Antrenorul Devis Mangia a vorbit la finalul confruntării despre noile provocări ale echipei sale, despre transferuri, dar şi despre penaltiurile irosite prea des. “Echipa s-a mișcat bine, mai puțin primele 15 minute, dar după am controlat jocul, am avut ocazii. Au existat și greșeli din punct de vedere tehnic, probabil pentru că a fost foarte multă tensiune în teren și în unele situații nu am făcut cele mai bune alegeri. În momentul acesta echipa mea cunoaște două-trei sisteme de joc. În principiu este la fel stilul nostru, dar poate fi ceva diferit cu ceva jucători noi în teren. Să vedem cum vor fi jucătorii din punct de vedere fizic după acest meci și, probabil, vor fi și alte soluții prin transferuri. Nu s-a schimbat nimic după aceste trei egaluri. Duminică, vom avea un meci interesant, vom vedea ce se întâmplă, dar eu cred că totul se decide în luna mai. Este clar că este o problemă cine execută penaltiuri, pentru că nu cred că ține de antrenament. Este un număr de lovituri ratate destul de ciudat. Sunt multe puncte pierdute după aceste penaltiuri irosite, dar mergem înainte“, a afirmat antrenorul italian. Fostul jucător al Viitorului, Alex Cicâldău, a declarat că rezultatul este unul just. “A fost un meci foarte echilibrat. Am ratat un penalti, asta este, se mai întâmplă. Cred că puteam obține cele trei puncte, dar și cei de la Viitorul au avut ocazii, deci a fost un meci foarte echilibrat. Am venit cu gândul să luăm cele trei puncte și am reușit să obținem doar unul, dar trebuie să privim înainte și să abordăm fiecare meci la victorie. Mitriță este un jucător foarte bun și decisiv pentru noi, a ajutat de foarte multe ori echipa, însă trebuie să jucăm și fără el“, a spus mijlocaşul. În schimb, noul căpitan al “juveţilor”, Nicuşor Bancu, a declarat că Universitatea va avea viaţă grea fără Mitriţă, mai ales că urmează o perioadă foarte delicată pentru echipă.
“Am văzut că s-au încurcat CFR și FCSB și eram concentrați pentru acest meci să-l câștigăm pentru a ne apropia de primul loc, însă, din păcate, nu s-a putut. E bine că nu am pierdut și nu am primit gol și mergem înainte. Mitriță este cel mai bun om al nostru, a fost primul meci fără el și se vede că am suferit, nu ne-am creat foarte multe ocazii. Poate și cei de la Viitorul ne-au închis foarte bine culoarele, dar și lipsa lui se vede. Noi trebuie să ne vedem de treabă, pentru că putem să jucăm fotbal și fără el. CFR vine să câștige punctele, noi la fel, mai ales că jucăm pe teren propriu. Vor fi mulți suporteri, sper 30.000, și cu ei în spate putem să învingem pe oricine. Lupta pentru podium a rămas la fel“, a declarat Bancu. “Sunt mulțumit de rezultat, de efortul care a fost, de dăruire ținând cont de adversar, unul puternic, în formă, cu un antrenor foarte bun. Nimic nu-i ușor. Fiecare se uită la detalii, toți caută rezultatul și încă nu avem ritm. Eu zic că au ieșit totuși niște meciuri frumoase în această etapă. La noi a fost un ritm destul de bun”, a spus şi antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi.
FC Viitorul – Universitatea Craiova: 0-0
FC Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țâru, Kuipers (`46, Boboc), de Nooijer – Achim (`70, Casap), T. Băluță, Iacob – Vînă, Hagi, Houri (`82, Rivaldinho). Antrenor: Gică Hagi.
Craiova: Pigliacelli – Dimitrov (`70, Martic), Donkor, Kelic, Ferreira – Mateiu, Cicâldău – Meza Colli, Mihăilă (`66, Rocha), Bancu – Koljic (`80, Cristea). Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Houri `9, Kuipers `30, Vînă `90+2 / Donkor `2, Kelic `34, Dimitrov `45.
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Andrei Antonie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here