Egal frustrant

456

Cel mai bun joc al Pandurilor din acest sezon nu a adus, din păcate, și meritata victorie în fața celor de la Dinamo. Trupa lui Edi Iordănescu a cedat în al patrulea minut de prelungiri și a trebuit să se mulțumească cu un singur punct.

Există o axiomă acceptată de oamenii de fotbal care spune că fotbalul este uneori nedrept și tendința este ca după această remiză, Pandurii să se considere nedreptățită de rezultat. Însă mai există și o alta care ne spune că fotbalul e simplu și că el te pedepsește atunci când nu iei ce ai în mână. Sau în picior. Iar Pandurii a avut în mână toate cele trei puncte și în picioarele jucătorilor săi încă 2-3 goluri care puteau tranșa clar disputa, fără să mai fie nevoie să invoci nimic. Nici arbitraj ostil, nici modificările din vară și nici măcar greșelile din defensivă. Dar când ratezi atâtea ocazii cu nonșalanță, pe undeva este de așteptat să fii taxat, iar la final remiza ar trebui tratată ca un cumul de reușite și erori în care n-ai reușit să fii pe plus. Încă o dată o spun, din păcate…

Inspirația lui Rednic
Fără a putea explica exact de ce, nici măcar la conferința de presă de după meci, Edi Iordănescu a început meciul fără Anton în lot, și cu Pițian titular. Titular a fost și Roman, dar mai bine ar fi luat loc pe bancă. Tevatura posibilului transfer pare să-l fi dat peste cap pe golgheterul pandur, acest fiind doar o umbră în această partidă. Vârful gorjenilor a ratat o dublă ocazie în chiar primul minut, șutând de două ori în Marc, căzut la pământ, după ce a fost excelent servit în preajma careului mic de către Răduț. Un singur minut mai târziu, Pandurii mai bifa două ocazii mari, mai întâi un șut bun al lui Hora, spre colțul lung, respins de Cerniauskas, apoi o lovitură de cap a lui Răduț, puțin peste poartă. Trecuseră doar 2 minute și Pandurii șutase deja de patru ori spre poarta lui Cerniauskas dovedindu-și din start intenția de a obține victoria. Roman a fost apoi prins în offside și reușita i-a fost pe drept anulată, în minutul 15, pentru ca în minutul 23, o lovitură liberă executată de Răduț să-i ofere șansa lui Droppa de a relua cu capul, însă cehul n-a prins poarta. A fost prea mult pentru ca Mircea Rednic să mai stea în așteptare. Nedelcearu, veriga slabă a dinamoviștilor, a fost înlocuit de Feussi, iar la închidere a trecut Steliano Filip. Jocul s-a schimbat radical, iar Dinamo nu a mai fost o pradă la fel de ușoară. Dacă jocul în treimea adversă a fost foarte bun, mai cursiv ca niciodată, și doar ultima execuție n-a fost la înălțime, în momentul în care mingea a ajuns în propria jumătate, nesiguranța și precipitarea au fost cuvinte de ordine. După un prim contraatac trei contra trei al dinamoviștilor oprit de Pandurii, în minutul 34, oaspeții aveau să deschidă scorul. O minge cedată ușor la mijlocul terenului a pus în dificultate întreg sistemul defensiv al pandurilor, Mingea a urmat traseul Filip – Palic – Essombe, iar ultimul a ajuns față în față cu Stanca, pe care l-a executat cu sânge rece.

Două goluri și o eroare
Repriza secundă a început mai greoi, dar tot în nota de dominare a Pandurilor. Înainte de a fi scos de pe teren, Roman a mai irosit o ocazie creată de Răduț în minutul 60, iar în minutul 65 o reluare cu capul a lui Droppa a fost deviată în corner de un dinamovist. Pițian a fost apoi ținut în careu de Gnohere, fără ca arbitrul să acorde penalti. Tabela avea să fie modificată de Filippetto, argentinianul punctând un minut mai târziu cu largul concurs al lui Cerniauskas. Ciucur și-a adus aminte de faptul că a fost erou cu doi ani în urmă la Braga, a șutat cam din aceeași poziție, dar mingea a mușcat pământul în fața lui Cerniauskas, acesta a respins în față, iar Hora a demonstrat că are instinct de atacant reluând din prima pentru 2-1 pentru gorjeni. Era minutul 80 și finalul se anunța incandescent. Fără antrenor pe bancă, Edi Iordănescu fiind trimis mai devreme în tribună, Pandurii a început să cedeze teren, iar Dinamo putea egala la faza imediat următoare, dar transversala s-a opus șutului lui Steliano Filip de la 17 metri. Pandurii a dat impresia că a trecut peste acest moment și părea că se îndrepată spre al patrulea succes consecutiv în meciurile cu Dinamo din acest an, dar o eroare a lui Stanca ce a adus aminte de golul încasat de România în 1994 în prelungirile meciului cu Suedia a adus egalarea în al patrulea minut de prelungiri. Gnohere a profitat de indecizia lui Stanca și a egalat aducând tristețe și frustrare în tabăra gorjeană. Pandurii se poate revanșa însă în fața dinamoviștilor foarte curând, pe 10 septembrie, tot la Severin, când va fi programat meciul din optimile de finală ale Cupei Ligii.
Cristi Constantinescu

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București 2-2 (0-1)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 5.500
Au marcat: Filipetto (min. 62), Hora (min. 80) / Essombe (min. 34), Gnohere (min. 90+4)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Pițian, Droppa – Hora, Răduț (min. 76 V. Munteanu), Nistor (min. 84 Al. Dan) – M. Roman (min. 60 Ciucur). Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: Cerniauskas – Fai, Mevlja, Marc, St. Filip – Vojnovic, Nedelcearu (min. 25 Feussi) – Rotariu, Palic (min. 73 Gavrilă), C. Matei – Essombe (min. 62 Gnohere). Antrenor: Mircea Rednic.
Arbitri: Lucian Claudiu Rusandu – Daniel Mitruți, Adrian Popescu.
Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 24), Hora (min. 58), Nistor (min. 88), Vasco (min. 90), Ciucur (min. 90+4) / Nedelcearu (min. 16), Fai (min. 49), Palic (min. 64).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here