Egal amar

467

Pandurii nu găsește drumul spre victorie și probabil îl va găsi cu greu și de acum înainte dacă Edi Iordănescu nu va reuși să își completeze lotul cu un fundaș central de valoare și să își deblocheze jucătorii de atac. CFR-ul a jucat mai legat, a scos un egal meritat și putea obține chiar mai mult.

Jocul Pandurilor în acest debut de sezon este precum publicul de la Severin. Sublim, dar lipsește cu desăvârșire… Nici nu știi care e cauza și care e efectul în această relație, cert este că trupa lui Edi Iordănescu suferă la capitolul exprimare, iar atât timp cât jocul va fi de această factură, rezultatele vor continua să rămână modeste, iar publicul se va număra cu sutele, arareori cu miile.

Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj 1-1 (1-1)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 500
Au marcat: Momcilovic (min. 35) / Lopez (min. 43)
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Șandru (min. 46 Filipetto), Momcilovic – Droppa, Mrzljak – Hora, Nistor, Nicoară (min. 75 Ciucur) – M. Roman (min. 46 Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.
CFR Cluj: Marc – Thiago Lopes, Larie, Tînc, Camora – A. Mureșan, Petrucci – Jakolis (min. 89 Voiculeț), Lopez, Păun (min. 81 Vitor Bruno) – Beleck (min.73 Negruț). Antrenor: Francisc Dican.
Arbitri: Ovidiu Hațegan – Vladimir Urzică, Sebastian Gheorghe.
Cartonașe galbene: Șandru (min. 13), Ungurușan (min. 57), Droppa (min. 85). Mrzljak (min. 90) / A. Mureșan (min. 49).

Un gol, o ratare și două puncte pierdute
Debutul meciului a arătat cât de fad poate fi campionatul românesc. Fără ocazii, fără șuturi, fără nerv. Fără fotbal. Abia în minutul 29 a venit prima ocazie. Șandru a fost ridiculizat de Beleck, acesta a centrat în fața porții, Vasco a protejat balonul, dar Mingote nu l-a prins lăsându-l să se scurgă și acesta a lovit bara din dreapta! Cascadorii râsului, nu altceva! Scăpați de primirea unui gol prostesc, pandurii au reușit să deschidă scorul în minutul 35, în urma unui corner. Nistor a executat lovitura de colț, Droppa a deviat cu capul spre bara a doua, iar Momcilovic a apărut oportun pentru un plonjon cu capul ce s-a transformat în 1-0. CFR Cluj s-a clătinat, iar gorjenii puteau da lovitura. Nistor l-a deschis ideal pe Mihai Roman, în minutul 40, punându-l față în față cu Marc. Vârful Pandurilor l-a driblat pe Marc, dar a făcut-o larg și i-a permis lui Tînc să revină și să-i fure balonul. În loc de 2-0, foarte repede s-a făcut 1-1, iar vinovat nu putea fi decât Șandru. Thiago Lopes a centrat de pe partea dreaptă, iar Cristiano Lopez a reluat cu capul de lângă Șandru și cu ajutorul devierii fundașului pandur l-a învins pe Mingote.
Edi Iordănescu a înțeles la pauză că nu poate să continue să se facă de râs pe mâna lui Șandru și să mizeze pe Roman, probabil cu gândul la transferul care-l așteaptă, așa că i-a trimis pe teren pe Filipetto și Wellington. Pandurii nu a mai gafat la fel de mult, dar nici nu a pus prea mult în pericol remiza cu care se încheiase prima repriză. Doar o centrare între doi jucători a lui Nicoară a adus emoții clujenilor, care puteau pleca cu toate punctele dacă șutul lui Beleck din minutul 54 nu era respins în bară de Mingote.

edi 18“Un joc de la care ne propusesem trei puncte. Sunt nemulțumit de rezultat și jocul din prima parte. Nu am intrat așa cum îmi doream în joc, ne-am precipitat, am făcut multe greșeli, nu am avut personalitate și încredere. Asta se datorează ultimului joc pe care l-am pierdut. Trebuie să ridicăm capul sus, face parte din trecut. Am avut 1-0, am avut șansa să facem și 2-0 din situație de unu la unu cu portarul advers. Jocul e construit din momente, iar atunci a fost un moment cheie. Și în loc de 2-0 a fost 1-1 la pauză. Repriza a doua a fost mai aproape de ceea ce-mi doresc eu ca și inițiativă. Am fost echipa pozitivă care a fost mai preocupată de joc, care a construit, iar cu concentrare și atenție puteam câștiga jocul. Şi CFR a avut 2-3 contre periculoase, e un punct la clasament și din păcate trebuie să ne mulțumim cu el. Nu avem ce face”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here