Eforturi sindicale pentru salariaţii din DSP

157

Dată fiind intenţia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza direcţiile de sănătate publică la nivelul euroregiunilor de dezvoltare, sindicaliştii de la SANITAS au luat atitudine, venind în sprijinul salariaţilor din actualele DSP-uri. Liderii SANITAS vor să se asigure, în primul rând, că nimeni nu-şi va pierde locul de muncă.

O comisie formată din liderii SANITAS care lucrează în direcţii de sănătate publică s-a întrunit recent pentru a dezbate problematica reorganizării acestor instituţii. Federaţia SANITAS a propus ca în cazul punerii în aplicare a intenţiei MS de a reorganiza direcţiile de sănătate publică la nivelul euroregiunilor de dezvoltare, DSP-urile să rămână în actuala structură (supraveghere, control şi autorizare). „Transferul unor atribuţii către administraţia publică locală ar duce la apariţia conflictelor de interese şi la diminuarea autorităţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu, în ceea ce priveşte sănătatea publică. Considerăm că este de o importanţă majoră întărirea rolului Ministerului Sănătăţii în teritoriu, de aceea dorim conferirea de atribuţii sporite direcţiilor de sănătate publică”, a menţionat Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.
Sindicaliştii mai spun că în cazul unei reorganizări a DSP-urilor trebuie să se ţină cont de normativele de personal raportat la numărul total al populaţiei şi coroborat cu problemele specifice fiecărei zone. De asemenea, liderii SANITAS cer ca „salarizarea personalului contractual transferat din funcţiile publice să fie transpusă la nivelul funcţiilor similare aflate în plată”. Totodată, se doreşte ca personalul excedentar să fie redistribuit în unităţile sanitare din teritoriu, cu acordul sindicatelor reprezentative sau să beneficieze de salarii compensatorii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here