Efectul tardiv al mineriadei: Crețan, executat silit pentru o sumă de peste 944.000 de lei, sentința este definitivă

4321

O instanță a Curții de Apel Craiova a stabilit, prin sentință definitivă, să îl absolve pe Constantin Crețan de o sumă de doar 22.000 de lei dar să îl facă să achite restul de peste 944.000 de lei. Procesul s-a derulat cu ANAF-ul, instituție care i-a pus lunar o poprire pe pensie lui Crețan, în valoare de 1400 de lei. De altfel, ex-liderul sindical din Complexul Energetic Oltenia s-a pomenit, acum doi ani, cu aceasta poprire pe pensie și sechestru pe un teren. Totul, la 21 de ani de la mineriada din 1999, pentru care a făcut și 3 ani de închisoare și se considera complet reabilitat.

ANAF-ul nu s-a dat bătut și le-au cerut, în instanță, foștilor liderilor sindicali, care au condus mineriada, să achite statului daune de 10 miliarde de lei vechi. Crețan a pierdut procesul cu ANAF-ul chiar săptămâna trecută, iar sentința este definitivă. Că trebuie să achite banii dacă va avea o pensie lungă.
În urmă cu doi ani, Crețan era nemulțumit că nu primise nicio înștiințare prealabilă pentru suma respectivă. Notificarea ar fi ajuns, atunci, la o rudă de-ale lui Miron Cozma.
Constantin Crețan a dat mereu vina pe guvernarea de dreapta pentru ceea ce i s-a întâmplat.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here