Efectuarea analizelor de laborator, sursă de venituri pentru DSP

1354

Veniturile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) sunt suplimentate prin efectuarea unor analize de laborator. Reprezentanţii DSP Gorj confirmă faptul că Laboratorul este acreditat RENAR, costurile analizelor fiind cele impuse de Ministerul Sănătăţii.

Gorjenii au posibilitatea de a-şi face analize la preţuri acceptabile, în laboratorul DSP. Mii de analize sunt efectuate, anual, în laboratoarele Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, după cum confirmă reprezentanţii instituţiei. “În laboratorul nostru se fac, în general, analize microbiologice ale apei potabile şi determinarea infecţiei sifilis sau HIV, dar se pot face şi alte tipuri de analize. Unele dintre acestea sunt decontate de stat, fiind efectuate pentru spitalele şi instituţiile publice din judeţ, dar cele mai multe sunt cu plată, preţurile fiind stabilite de Minister”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Laborator acreditat RENAR
Sumele obţinute în urma efectuării de analize reprezintă o sursă de finanţare a DSP, fiind incluse în categoria “venituri proprii”.
Laboratorul de analize al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj este acreditat RENAR (Asociaţia de Acreditare din România), acreditarea atestând calitatea analizelor efectuate.
Totodată, reprezentanţii DSP Gorj amintesc faptul că agenţii economici şi celelalte persoane juridice sunt obligate să asigure fondurile şi condiţiile necesare pentru efectuarea examenului medical periodic la angajarea în muncă şi a controlului periodic, conform normelor de sănătate publică şi securitate în muncă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here