Efectivele Poliției Locale, la datorie, în aceste zile

489

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a creat o serie de dispozitive suplimentare în perioada Sărbătorilor Pascale pentru liniștea și siguranța locuitorilor municipiului Târgu Jiu și a persoanelor care tranzitează orașul în vederea monitorizării activităţilor specifice, conform dispozițiilor Legii nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare. Obiectivele echipajelor care își desfășoară atribuțiile de serviciu în zonele de responsabilitate sunt: asigurarea ordinii și siguranței publice, fluidizarea circulației în zonele aglomerate, interzicerea comercializării diferitelor produse în locuri neautorizate și cu încălcarea prevederilor legale, menținerea unui climat de conviețuire civilizat și prevenirea și combaterea cerșetoriei.

În domeniul circulației rutiere, 15 polițiști locali își desfășoară zilnic atribuțiile de serviciu pe arterele principale ale municipiului Târgu Jiu, pentru fluidizarea circulației și prevenirea blocării traficului rutier prin parcarea ori staționarea autovehiculelor în locuri nepermise. De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor avea în vedere următoarele aspecte: afișarea prețurilor pe produsele comercializate, desfășurarea comerțului în locuri autorizate, amplasarea cântarelor la vederea cumpărătorilor, deținerea documentelor de proveniență pentru produsele comercializate și prevenirea expunerii produselor în afara spațiilor autorizate pentru comercializarea produselor, astfel încât traficul pietonal sau auto să nu fie îngreunat.

În atenția polițiștilor locali sunt zonele de interes public. Printre acestea se numără piețele, Cimitirul  Municipal, Gara din Târgu Jiu, târgurile de animale, păsări și de legume, parcurile din oraș, Strada Victoria, cu precădere zona pietonală, Piața Prefecturii, ș.a.m.d. De interes este și zona platoului de sacrificare și comercializare a mieilor din Târgul  Litovoi. În această zonă circulația rutieră este fluidizată de 3 polițiști locali de la Serviciul Circulație Rutieră și 4 polițiști locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice care asigură măsuri de fluidizare în parcare. O atenție deosebită este acordată și bisericilor, arondate Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, în vederea asigurării măsurilor de ordine publică și circulație rutieră în serile când au loc slujbele pentru Denii, dar și în Noaptea de Înviere.

Efectivul stabilit prin planul de măsuri în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice este de aproximativ 65 de poliţişti locali.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here