Efectele benefice ale unturii de peşte

576
untura de pesteUntura de peşte este o grăsime uleioasă extrasă mai ales din ficatul de morun, cu un conţinut foarte bogat în vitaminele A şi D2. Se utilizează pentru prevenirea rahitismului la copiii trecuţi de un an sau pentru completarea nevoilor de vitamina D necesare creşterii osoase şi perioadei de dentiţie.

Se poate administra la gravide în ultimele luni de sarcină, cât şi pentru prevenirea rahitismului la copii şi a decalcificărilor la mamă (deformaţii osoase, carii dentare). Vitamina A este necesară funcţiei vederii, măreşte capacitatea de rezistenţă la infecţii, mai ales ale pielii şi mucoaselor.
Ajută la creşterea oaselor şi are un efect în prevenirea anemiilor. Grăsimile din ficatul de morun au o foarte importantă valoare energetică şi metabolică.
Deseori, administrarea uleiului de peşte este îngreunată la copii datorită mirosului şi gustului său specific de peşte.
Acesta însă se poate corecta prin adăugarea de zeamă de lămâie sau portocale, sau prin incorporarea uleiului de peşte în mâncarea preferată a copilului.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here