Educație rutieră…educație pentru viață…

431

În cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Mihai Eminescu ” din Tg-Jiu, condusă de către doamna director Prof. Ileana Lastoviețchi, a avut loc vineri, 5 februarie 2016, ora 10.30, Concursul pe teme de circulație rutieră „Echipa mea știe mai bine…”. Această acțiune este cuprinsă în calendarul activităților Proiectului educațional local „Academia micilor polițiști”, coordonat de Prof. Dumitru Lidia Simona.
La acest concurs au participat preșcolarii de la grupa mijlocie „B”, coordonată de către doamnele educatoare Prof. Deaconu Mary Simona și Prof. Tudorin Georgeta Gabriela și preșcolarii de la grupa mare „D”, coordonată de Prof. Butișeanu Liliana și Ed. Ungureanu Vergina.
mihai eminescu (4)Experiența a demonstrat că pe parcursul anilor, cei mici, datorită dorinței de a se impune atenției colective prin risc, cât și din cauza lipsei de experiență, participă în mod culpabil la accidente, unele dintre ele cu urmări grave și foarte grave. Oricare ar fi cauza stabilită de organele de specialitate în cercetarea unui accident, în care sunt implicați copiii, există un vinovat comun, lipsa educației rutiere făcută la timp. Ținând cont de aceste consecințe, educația rutieră care reprezintă educația pentru viață se impune a fi prezentă în permanență în grădiniță, fiindcă preșcolarii trebuie să învețe și în același timp să respecte de timpuriu regulile de circulație.

mihai eminescu (5)Prin intermediul acestui concurs, cadrele didactice au urmărit sistematizarea cunoștințelor copiilor referitoare la comportamentul civilizat pe stradă, cunoașterea semnelor și indicatoarelor de circulație, înțelegerea necesității respectării lor și a rolului polițistului în dirijarea circulației.
Prof. Tudorin Georgeta Gabriela Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu, Tg-Jiu, Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here