Educaţia…şi Lecţia de viaţă – Interviu cu domnul manager Dragoş Dan MOREGA, de ziua naşterii tatălui domniei sale, Acad. Prof. univ. dr. Dan Ilie MOREGA – ,,Să ţii minte, dacă ai să ajungi în viaţa ta să conduci oameni, să faci în aşa fel încât să le fie bine oamenilor pe care îi conduci, pentru că şi ţie îţi va fi bine”!

4667

-V.G. Domnule Dragoş Dan Morega, îmi face plăcere să vă cunosc şi să purtăm un dialog în această zi de sărbătoare a naşterii tatălui dumneavoastră, Acad. Prof. univ. dr. Dan Ilie Morega, Prorector al Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), Preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj
-D.D.M. Domnule profesor, plăcerea şi onoarea sunt de partea mea, ca să stăm de vorbă şi să vă cunosc, pentru că sunt puţini oameni deosebiţi în aceste vremuri!
-V.G. Ce credeţi că reprezintă pentru omul zilelor noastre perspectiva de a ne bucura mai mult de viaţă, pentru a vedea modul cum vă regăsiţi dumneavoastră în această lume atât de complicată?
-D.D.M. Sunt vremuri grele şi tulburi pentru că lumea trece prin atâtea încercări şi la tot pasul sunt atâtea provocări.
-V.G. Situaţii din acestea destul de complicate şi cu multe convulsii sociale apar în momentele de răscruce ale istoriei!
-D.D.M. În marea lor majoritate, situaţiile cu care se confruntă oamenii sunt de multe ori tragice şi cu multe neajunsuri.
-V.G. Şi cu multe nemulţumiri ale oamenilor!
-D.D.M. Da, aşa este, cu multe nemulţumiri, dar, din fericire, pe mine m-a ajutat Dumnezeu şi mă consider un binecuvântat al sorţii!

,,Consider că nu am realizări deosebite care să mă propulseze în atenţia oamenilor şi în conştiinţa publicului larg”!

-V.G. Cum pot să vă cunoască oamenii mai bine, pentru a-l regăsi pe tatăl dumneavoastră în fiul cel binecuvântat de Dumnezeu?
-D.D.M. Pentru că este ziua de naştere a tatălui meu, acum pot să-i doresc din tot sufletul: «La mulţi şi frumoşi ani!», cu sănătate, iar, în continuare, să se bucure de viaţă cât mai mult de acum înainte!
-V.G. Care credeţi că sunt coordonatele personalităţii tatălui dumneavoastră?
-D.D.M. Cred că ambiţia, dorinţa de a le face bine oamenilor şi mai ales, acea clarviziune în surprinderea conţinutului problemelor vieţii cotidiene! De la tatăl meu, am luat foarte multe lucruri bune, pentru că tatăl meu m-a învăţat să fiu corect, să respect legea şi să-i respect pe toţi cei din jurul meu.
-V.G. Deci, aţi fost educat, aşa cum se cuvine, pentru că v-a sfătuit…
-D.D.M. …Să muncesc bine, pentru că am senzaţia că în această viaţă, n-o să ajung niciodată la nivelul tatălui meu, pentru că tot ceea ce a fost tatăl meu pentru mulţi oameni…
-V.G. …Şi ceea ce este!
-D.D.M. Exact, mai ales ceea ce este, da, pentru că el este pentru mine o «legendă» şi un reper esenţial al vieţii mele.
-V.G. V-a îndrumat şi v-a ajutat să vă orientaţi în profesia pe care o aveţi?
-D.D.M. Domnule profesor, nu doresc să fiu o persoană publică, nu doresc să mă afirm în nici un fel în plan public.
-V.G. Înţeleg acest lucru şi îl respect, dar, pentru mine, aş dori să aflu motivele, chiar şi cauzele care vă impu o asemenea atitudine, de aceea, v-aş ruga să ne vorbiţi şi despre dumneavoastră ceva mai mult, despre profesia pe care o aveţi, pentru că am sentimentul că am în faţa mea un om discret şi foarte modest!
-D.D.M. Poate că aşa este! Deci, nu doresc să mă cunoască publicul larg, dar, dacă mă ajută Dumnezeu să fac lucruri bune pentru oameni, poate o să-mi schimb părerea, însă, deocamdată, consider că nu am realizări deosebite care să mă propulseze în atenţia oamenilor şi în conştiinţa publicului larg.
-V.G. Poate dintr-un exces de modestie, aţi spus anterior, că nu puteţi fi niciodată la nivelul tatălui dumneavoastră, dar, înclin să cred că aveţi capacitatea şi deschiderea de a fi cel puţin la nivelul tatălui dumneavoastră pe care îl respectaţi atât de mult!
-D.D.M. Cred că mă înţelegeţi, dar, în această zi, aş dori să vorbesc mai mult despre tatăl meu şi mai puţin despre mine.
-V.G. Cum doriţi dumneavoastră, iar, eu sunt dator să vă ascult!
-D.D.M. Oricât de mult timp mi-ar trebui, cred că n-aş putea spune totul despre tatăl meu, ca să arăt, cât de mult m-a ajutat şi cât m-a învăţat ca să fiu om!

,,În plan personal, îmi doresc să am sănătate, iar, în plan profesional, îmi doresc să am un aport consistent la locul de muncă”!

-V.G. Acest interviu este menit să ilustreze tocmai personaltatea unui om de excepţie şi cred cu prisosinţă că merită acest lucru!
-D.D.M. Îmi vin atâtea gânduri în minte şi nici nu ştiu pe care pot să le exprim şi să le prezint mai întâi pentru dumnevoastră.
-V.G. La tinereţe, toţi avem gânduri multe şi nu ştim care sunt cele mai valoroase dintre ele şi mai demne de a fi împărtăşite, poate, numai Bunul Dumnezeu le ştie!
-D.D.M. Cred că e foarte important să avem o credinţă puternică în Dumnezeu, pentru că ea ne întăreşte şi ne face mai încrezători.
-V.G. Care sunt problemele care vă preocupă şi vă frământă în acest an pe care abia l-am început?
-D.D.M. În plan personal, îmi doresc să am sănătate, iar, în plan profesional, îmi doresc să am un aport consistent la locul de muncă, astfel încât, să nu fac de ruşine prietenii şi colegii, iar, într-un plan general, doresc să fie pace în lume!
-V.G. Aveţi prieteni de încredere?
-D.D.M. Mulţumesc Lui Dumnezeu, am astfel de prieteni!
-V.G. Aveţi suficiente argumente pentru a explica ceea ce înseamnă prietenia în ziua de astăzi, domnule Dragoş Dan Morega?
-D.D.M. Da, am astfel de argumente şi le susţin cu încredere.
-V.G. Vă ajută aceşti prieteni, întotdeaua, atunci când le cereţi sprijinul?
-D.D.M. Prietenii mă ajută, ori de câte ori am nevoie, iar, acest lucru mă bucură!
-V.G. Lucraţi la «Aparegio» şi deţineţi o anumită funcţie de răspundere în acest domeniu al gospodăririi apei vieţii!
-D.D.M. Aş prefera să nu vorbesc despre acest lucru, dar, dacă e neapărat nevoie, sunt manager la departamentul logistică şi mă ocup de o serie de proiecte în cadrul întreprinderii.
-V.G. Ce ne puteţi spune, în chintesenţa dialogului nostru de astăzi?
-D.D.M. Că am dorit ca şi prin intermediul acestui interviu, să-i pot adresa tatălui meu un sincer «LA MULŢI ANI!», iar, pentru că nu am realizări atât de importante încât să fiu recunoscut în rândul opiniei publice, îmi este sificient ceea ce am spus.
-V.G. Dar, aveţi viaţa înainte, iar, acest lucru înseamnă foarte mult!
-D.D.M. Da, dar, vă promit că atunci când voi avea primele mele realizări demne de a fi aduse la cunoştinţa publicului larg, veţi fi primul căruia mă voi adresa cu mare încredere, dacă merită să fac ceea ce fac.
-V.G. Domnul Dragoş, să ştiţi că am «mână bună», pentru că în interviurile realizate cu domnul Cosmin Morega, i-am prezis că în mod sigur, va fi primarul Municipiului Motru, iar, în urma alegerilor, aşa a fost! Cât de curând, voi realiza un interviu şi cu dânsul, pentru că merită!
-D.D.M. Ştiu că verişorul meu este un bun gospodar, poate cel mai bun pe care îl cunosc, e un bun politician, iar, pentru el, trebuie să devină vizibile realizările din timpul mandatului său, ca să ştie şi urbea pe care o conduce.
-V.G. Care sunt ultimele dumneavoastră gânduri la interviul nostru de astăzi?
-D.D.M. Mai întâi, m-aş gândi la sfatul minunat pe care mi l-a dat bunul meu tată, atunci când mi-a spus în felul următor: ,,Să ţii minte, dacă ai să ajungi în viaţa ta să conduci oameni, să faci în aşa fel încât să le fie bine oamenilor pe care îi conduci, pentru că şi ţie îţi va fi bine”!
-V.G. Dar, Doamne, acest sfat, parcă ar fi desprins din pildele lui Solomon! Aceste cuvinte sunt o lecţie de viaţă! Acum, la finalul interviului nostru, aş dori să-mi spuneţi o dorinţă, care să fie în acelaşi timp şi o urare adresată tatălui dumneavoastră, pentru această zi minunată!
-D.D.M. Pentru această zi minunată, îi doresc tatălui meu un sincer: «La Mulţi Ani», din tot sufletul, mărturisindu-i că îl iubesc mult şi cu devotament!
-V.G. Îmi place să cred că veţi fi un om cunoscut şi mai vizibil pe firmamentul personalităţilor Gorjului, de aceea, vă doresc să vă împliniţi cele mai frumoase şi mai nobile idealuri!
LA MULŢI ANI!
Profesor dr. Vasile GOGONEA

2 COMENTARII

  1. Bai gheorghe, prilejul acesta, asta’mi spune,, bai gheorghe”, asa cum se scrie, asa se citeste! Nu stiu daca tu ai facut in viata ta 1% din cate a facut DIM!!!!
    Dar invidia este mare! Daca’i sti pe cei doi, autorul si sarbatoritul, inseamna ca esti un frustrat din generatia lor!
    Ca sa fie unde si cine sunt, cei doi, Gogonea si DIM, au muncit si invatat la timp!!! Pune mana pe munca ca pe carte doar stergi praful pe la Gogonea si DIM!
    Noapte buna!

  2. Oare si asta a primit lectii de …viata de la baronul cooperatiei MOREGA? GGOGONEA mare propagandist comunist pana in 1990 a devenit mare credincios dupa 1990 sa-si spele pacatele?Sa ma contrazica daca are curajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here