,,Educația media, la clasă”, un proiect inedit, găzduit de UCB! Parteneri: CNA, Mediawise Society, ADER!

1335

Mircea Toma, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, și Nicoleta Fotiade, expert educație media, au fost prezenți ieri, în aula Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu( Debarcader) pentru un eveniment inedit, intitulat „Educația media la clasă”. Alături de cei doi s-au aflat directorul bibliotecii județene, inspectorul școlar Ionuț Catrina și foarte important inspectorul CNA pe Gorj, Aona Calistru. Participanți la masa rotundă au fost numeroși jurnaliști, studenți, cadre didactice, membri ai societății civile.

Evenimentul a cuprins o masă rotundă, în care au avut loc discuții pe tema educației media în școli, și un atelier de educație media, evenimentul având parteneri nu doar CNA, ci o serie de instituții de educație de la nivelul județului Gorj: Inspectoratul Școlar Gorj, Casa Corpului Didactic, Universitatea Constantin Brancusi, Biblioteca Județeană.
Competențele media, în rândul elevilor, a profesorilor și a bibliotecarilor sunt absolut necesare într-o perioadă în care tinerii se informează atât din social media, cât și din mass-media.
Prin acest proiect se urmăresc două grupuri țintă, profesorii și elevii, ambele categorii putând fi pregătite concret în educație media.
Proiectul va continua, dar deocamdată se desfășoară în două comunități din țară, Gorjul fiind unul dintre județele în care educația media, ca o necesitate, a fost scoasă în evidență.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here