Ediţia a XV-a a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu debutează sâmbătă

440

Cea de-a cincisprezecea ediţie a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu va debuta, sâmbătă, 16 mai, cu organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară şi Folk “Coloana Infinitului”. Programul pentru întreaga săptămână viitoare este unul diversificat, târgujienii având ocazia să se bucure de campionate de streetball, street dance, spectacole de karaoke, muzică şi expoziţii.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu promit evenimente pe toate gusturile şi pentru toate vârstele în cadrul ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului. De luni după-amiază, odată cu încheierea celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Național de Muzică Ușoară și Muzică Folk “Coloana Infinitului”, în Amfiteatrul din zona centrală vor debuta spectacolele de karaoke şi campionatele de streetball şi „Urban Street Dance”, acestea din urmă fiind susţinute în fiecare după-amiază până în seara zilei de sâmbătă, 23 mai. Marţi, 19 mai, de la ora 11.00, în zona Victoria va avea loc deschiderea Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, ediţia a VII-a, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, urmând ca de la orele 22.00, pe Insuliţă, în cadrul unui spectacol de lumini şi sunet să aibă loc deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu.
O zi mai târziu, pe 20 mai, de la orele 21.00, din faţa Bisericii Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena din Târgu-Jiu se va porni într-o procesiune religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului, adică Sfinţilor Mari Împăraţi Constantin şi Elena.

Recitaluri de muzică uşoară şi populară
Ca la fiecare ediţie, Primăria Târgu-Jiu va pregăti o serie de spectacole pe scena ce va fi amplasată pe Insuliţă. Pentru târgujienii prezenţi vor urca pe scenă artiştii Emma Ştefan, Anya, Tavi Colen Band şi artiştii de muzică populară de la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi Ansamblul “Doina Gorjului”. De asemenea, înainte de focul de artificii din ultima seară de evenimente, adică 24 mai, spectacolul de închidere îi va aduce în faţa publicului pe Cătălin Turbatu, Elena Hasna, Elena Gheorghe, dar şi trupele ON-X Band şi Alb-Negru.

zilele orasuluiNoi stele pe Aleea Celebrităţilor
Joi, 21 mai, de la ora 11.30, pe Aleea Nemuritorilor Gorjului – Zona Centru, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu vor derula festivitatea de dezvelire a stelelor dedicate unor personalități gorjene şi anume pentru Francisc Milescu și pentru Victor Daimaca. Până acum, pe Aleea Celebrităţilor din zona centrală a Târgu-Jiului au mai primit stele: Arethia Tătărescu, Sergiu Nicolaescu, Elvira Godeanu, Constantin Brâncuşi, Tudor Arghezi.

Titlu special pentru Andreea Munteanu
În cadrul şedinţei festive de Consiliu Local de săptămâna viitoare, din ziua de 21 mai, conducerea autorităţii locale îi va oferi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu gimnastei Andreea Munteanu, pentru reuşitele obţinute la ultimele competiţii internaţionale. Originară din Bustuchin, micuţa sportivă a fost propusă şi pentru distincţia de “Gorjeanul Anului”.
Pentru organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, municipalitatea a beneficiat de sprijinul aceloraşi sponsori ca şi în anii trecuţi, alocând însă şi din bugetul local suma de 150.000 de lei. Comercianţii vor împânzi de luni Insuliţa de pe Jiu cu terase unde oamenii vor putea servi băuturi răcoritoare, mici, bere, fiind comercializate şi produse specifice bâlciurilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here