Ediţia a-III-a – “Ocrotiţi zâmbetul copilăriei!”

276

Sâmbătă 27 noiembrie 2010, Grădiniţa „MIHAI EMINESCU” Tg-Jiu, este gazda Simpozionului şi Concursului Internaţional „Paul Polidor” – ediţia a-III-a. La eveniment, sunt invitate cadre didactice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, care vor susţine lucrări metodico-ştiinţifice, vor dezbate subiecte de interes ce vor cuprinde exemple de bună practică în ceea ce priveşte consilierea atât a copiilor cât şi a părinţilor.

Este cunoscut faptul că, Grădiniţa „Minai Eminescu” a devenit, din anul 2007, Centrul Internaţional de Interferenţe Culturale al Fundaţiei „Paul Polidor”- Bucureşti.

Această fundaţie sprijină cadrele didactice în popularizarea unor aspecte pozitive din activitatea cadrelor didactice, a preşcolarilor şi a elevilor.

Alături de cadrele didactice ale grădiniţei, la acţiune vor fi prezenţi părinţi ai preşcolarilor din grădiniţe şi şcoli partenere, din municipiu.

Îndrumaţi de cadre didactice competente, preşcolarii şi elevii prezenţi la acţiune, vor desfăşura un bogat program artistic.

Având în vedere că din toamna anului 2010, la grădiniţa noastră a fost înfiinţat Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare, cadrele didactice ale grădiniţei sunt preocupate de asigurarea unor servicii complementare celor oferite, în acest sens,părinţii şi copiii beneficiază de servicii de consiliere formală şi informală, de servicii de diseminare a rezultatelor pozitive ale activităţii ce se desfăşoară în unitatea noastră de învăţământ, de servicii de informare /formare /perfecţionare a întregului personal.

Pe lângă materialele metodico-ştiinţifice ce vor fi prezentate în cadrul simpozionului, grădiniţa mai găzduieşte şi o expoziţie – concurs, care are ca scop stimularea şi dezvoltarea creativităţii preşcolarilor şi şcolarilor mici şi mari.

La sediul grădiniţei, sunt expuse lucrări din judeţ şi din toată ţara.

La sediul fundaţiei, este organizată o expoziţie similară celei de la Tg-Jiu, la care vor fi expuse şi lucrări primite de la parteneri externi ai Fundaţiei „Paul Polidor”.

Acţiunea va fi popularizată şi în presa străină, de către Preşedintele fundaţiei, prof.drd. Paul Polidor: Phoenix Mission Journal – Arizona, U.S.A., Hartan Design – Cleveland, Ohio, U.S.A.,Romanian Vip Journal – Dallas, U.S.A.,Orza Center – Germany.

Director, Prof. Ileana Lastovieţchi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here