Edilul din Schela, nevoit să încheie contracte liniştitoare cu OTV

144

DSCN1199Primarul comunei gorjene Schela, Aristide Şerbănescu a devenit martor în ancheta ce-l vizează pe Dan Diaconescu, el afirmând că a ajuns acum să dea declaraţii la Poliţie în legătură cu un posibil caz de corupţie ce are legătură cu postul de televiziune OTV, după ce o echipă a postului respectiv l-a vizitat la începutul primăverii.

Edilul susţine că i-au fost ceruţi bani şi contracte de publicitate pentru a nu mai fi dat la televizor, după ce, într-o emisiune a fost făcut „hoţul-hoţilor”, titlul emisiunii fiind „Jaf dovedit la Schela”.

Aristide Şerbănescu spune că vizita sa de acum de la Poliţie este o consecinţă a vizitei pe care reprezentanţi ai postului amintit au făcut-o în comuna Schela la începutul lunii martie, după ce el s-a plâns poliţiştilor din localitate că ar fi fost şantajat şi nevoit să ofere bani. Edilul declară că poliţiştii au fost de acord la acel moment să realizeze un flagrant, dar, între timp, el s-a răzgândit. Primarul a vrut iniţial să îi „înfunde” pe cei care i-ar fi cerut sumele de bani despre care a povestit acum la Poliţie, însă, fire milostivă, a renunţat la flagrant ca să nu-i facă rău musafirului său de la OTV. „A fost emisiune pe OTV despre un aşa-zis jaf dovedit la Schela. În emisiune nu m-au băgat prin telefon, dar a doua zi m-a sunat realizatorul, unul Alexandru Andrei, pe care l-am chemat să vadă adevărul la faţa locului. M-au întrebat de cazare, le-am spus că le dau eu şi banii de benzină numai să vină şi să spună adevărul. Ei când au venit aici au început însă să mă întrebe de contracte de publicitate, dacă pot să le dau nişte bani şi pentru băieţii de la Bucureşti şi dacă pot să-i pun în contact şi cu alţi primari din judeţ care să-i ajute în acest sens. De filmat au şi filmat ceva, dar la început n-au prea vrut. Era în perioada în care era arestat Solomon şi le-am spus că dacă merg ei cu mine prin sat aşa cum au fost mitingurile la Craiova pentru susţinerea lui Antonie aşa vor vedea la Schela oamenii cu pancarte prin care să spună că îl iubesc pe Aristide, adică pe mine”, spune Şerbănescu.

Primarul din Schela afirmă că, la început, i-a fost cerut un contract de minim 4000 de euro, contract pe care urma să îl încheie proprietarul localului unde erau cazaţi membrii echipei postului de televiziune. Edilul spune că, ulterior, i-au fost cerute şi alte sume de bani, moment în care a luat decizia de a se plânge poliţiştilor din comună despre situaţia creată. „M-au întrebat dacă nu mai ştiu alţi primari care să-i ajute cu contracte şi le-am spus că mai e unul pe la Muşeteşti, i-am pus în legătură cu un băiat de la Obşte de aici de la noi, doar în ideea că scap de ei şi pleacă mai repede de unde veniseră. Ei au întins însă coarda şi într-o seară m-au apucat dracii. Era deja prea mult. Am discutat cu şeful de post şi mi-a spus că dacă eu sunt hotărât putem merge până la capăt pentru că într-un asemenea caz trebuie dovezi solide. Iniţial am fost de acord, apoi, pe parcurs, m-am răzgândit pentru că Andrei ăsta mi-a spus că are şi el copii, o mamă bătrână şi mi-a fost milă. A plecat la Bucureşti cu promisiunea din partea mea că îl caut eu să-i dau banii. M-a mai sunat după aia el vreo câteva săptămâni, i-am tot promis că îl caut, dar nu m-am mai întâlnit cu el. Am rămas la birou cu contractele lor ştampilate şi semnate”, menţionează primarul. Aristide Şerbănescu declară că după izbucnirea scandalului cu arestarea lui Dan Diaconescu poliţiştii l-au invitat la ei pentru a da o declaraţie, primarul precizând că în acea declaraţie a descris discuţiile şi întâlnirile pe care le-a avut cu realizatorii OTV. Edilul mai afirmă, de asemenea, că anchetatorii i-au recomandat să nu discute prea mult cu jurnaliştii pentru a nu încurca demersurile acestora. „I-am tot spus la telefon că îl caut eu, că îl sun eu, că el de sunat m-a tot sunat vreo 3-4 săptămâni, dar până la urmă a renunţat la idee că a văzut că nu-i merge cu mine. Şi-o fi găsit pe alţii prin ţară, nu mai ştiu ce-o fi făcut”, declară edilul. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, este extrem de reţinut în a oferi informaţii despre audierea lui Şerbănescu. El spune doar că primarul a fost audiat de poliţişti, informaţii suplimentare putând fi obţinute doar de la DNA, instituţie care ar face verificări în acest caz.

Gelu IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here