Edilii din Dăneşti şi Băleşti aşteaptă finanţare pentru finalizarea unor proiecte

544

2014 va fi un an fără investiţii majore în anumite localităţi din judeţ. Este vorba despre localitatea gorjeană Dăneşti, în care edilul, Emilian Rusu, este de părere că acest an, va fi unul greu, în ceea ce priveşte începerea unor noi proiecte de investiţii pe raza localităţii. Pe de altă parte, primarul din Băleşti, Aritică Paicu, ar fi mulţumit dacă ar reuşi să finalizeze măcar proiectele aflate în desfăşurare.

Primarul din Dăneşti aşteaptă finanţare, în acest an, pentru cele trei proiecte depuse atât la Consiliul Judeţean Gorj, precum şi la Ministerul Dezvoltării. “În 2014 va fi foarte greu, după câte ştiu, cine nu are arierate nu cred că va primi sume pentru eventuale proiecte noi. Cu sumele pe care le avem ne ajunge să ne descurcăm în ceea ce priveşte salarizarea şi acoperirea altor cheltuieli pe care le avem, până la sfârşitul anului, dar să începem noi lucrări, nu sunt bani, nu ne-au dat. Proiecte am destule depuse şi la Consiliul Judeţean Gorj şi la Ministerul Dezvoltării la Bucureşti. Acum rămâne să aşteptăm să vedem dacă vom primi finanţare. Dar eu cred că nu. Am depus proiecte pentru trei drumuri, pentru Căminul Cultural, pentru canalizare în toată comuna”, a declarat Emilian Rusu, edilul din Dăneşti.

p1Progres în dezvoltarea proiectelor
La Băleşti, primarul localităţii, Aristică Paicu, aşteaptă finanţare tot pentru trei proiecte. De asemenea, la nivelul comunei se află, deja, în execuţie şi vor fi finalizate o serie de investiţii, pentru care s-au accesat fonduri europene. „Din punct de vedere al bugetului îl avem aproximativ ca cel din 2013. În ceea ce priveşte proiectele, în 2014, aş fi mulţumit dacă le-aş finaliza pe cele care sunt în curs de desfăşurare sau pe cele implementate într-un procent mai mare sau mai mic. De exemplu, avem proiectul drumuri de luncă pe Măsura 125, pe fonduri europene, realizat foarte puţin din el, circa 7-8%, un drum de 5,5 km care va fi asfaltat, joacă şi un rol de şosea de centură pentru Drumul Naţional. Avem, de asemenea, un proiect care vizează stocarea gunoaielor de grajd pe o platformă, în scopul neutralizării nitriţilor şi nitraţilor asupra pânzei de apă freatică şi asupra solului. Avem proiectul pentru canalizare în satele cu densitate foarte mare a populaţiei, cum este Ceauru. Din acest proiect s-a realizat aproximativ 20%. Avem un alt proiect pentru canalizare, pentru apă menajeră în Băleşti, Drumul Naţional, linia a doua Băleşti-Tămăşeşti. Eu sper însă să primim totuşi finanţare măcar pentru proiectele începute. În total pentru trei proiecte aşteptăm finanţare în 2014”, a precizat şi Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here