Edi Iordănescu vrea concentrare și după victoriile cu Dinamo și Steaua – ”Suntem departe de a ne atinge obiectivul”

271

Pandurii are o serie bună în această primăvară, una umbrită doar de înfrângerea suferită pe teren propriu în fața celor de la CS U Craiova, iar victoriile contra celor de la Dinamo și Steaua reprezintă cireașa de pe un tort extrem de dulce pentru jucătorii echipei gorjene. În vreme ce fotbalistii încă savurează aceste victorii de senzație, Edi Iordănescu se gândește la ceea ce urmează și le cere să fie la fel de concentrați și la partidele care urmează.

Pandurii are un bilanț bun în meciurile disputate sub bagheta lui Edi Iordănescu, echipa gorjeană având în șase partide disputate, în Cupa Ligii și campionat, patru victorii, un egal și o înfrângere. Mai mult decât atât, Pandurii are o serie de patru meciuri consecutive fără înfrângere, fapt care îl mulțumește pe Edi Iordănescu și îl face să spere într-o evoluție cel puţin la fel de bună și în continuare: ”Traversăm o perioadă bună, care îmi doresc foarte tare să continue pentru cât mai mult timp, am înregistrat câteva rezultate pozitive şi trebuie să continuăm pe drumul acesta. Sigur, ne-am entuziasmat toţi cu victoriile din ultimele două jocuri, împotriva echipelor Dinamo şi Steaua, au fost două victorii importante şi împotriva unor echipe importante şi cu tradiţie, cele mai titrate echipe ale noastre”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Acesta consideră că prin victoria înregistrată în fața Stelei, pentru moment nu s-a realizat mai mult decât obținerea a trei puncte, acestea urmând a căpăta valoare doar dacă vor fi susținute prin evoluții constante bune încununate și cu rezultate pe măsură: „Şi la jocul cu Steaua nu am făcut decât să acumulăm cele trei puncte puse în joc şi nimic mai mult, activitatea echipei merge înainte, noi suntem încă departe de necesarul de puncte care să ne asigure îndeplinirea obiectivului şi mă refer la salvarea de la retrogradare”, a mai menționat tânărul tehnician al Pandurilor.

„Nu pot să le retrag bucuria, (…) dar lupta merge înainte”
Tehnicianul Pandurilor vede în bucuria jucătorilor săi și un pericol, dacă aceasta nu este controlată și menținută în limite rezonabile: „Toți ne-am bucurat în seara aceea după meciul cu Steaua, nu pot să le retrag bucuria. E momentul lor, victorie mare, dar de a doua zi am discutat mult că lupta merge înainte, suntem departe de a ne atinge obiectivul. Când bați Steaua și Dinamo în patru zile e normal și uman să te bucuri. E o muncă grea să aduc echipa la nivelul mintal care îl doresc, dar avem jucători experimentați în echipă care mă ajută. Trebuie să fim echilibrați, maturi, să analizăm ce am făcut rău și să corectăm”, a declarat Edi Iordănescu sesizând pericolul unei bucurii extinse ce i-ar putea deconcentra pe jucătorii săi înaintea unei partide în care numele adversarei nu mai este atât de rezonant precum cel al ultimelor învinse de Pandurii.
În același timp, Edi Iordănescu le atrage atenția jucătorilor săi că de acum vor fi priviți de adversari din nou ca o echipă de top: „Pandurii a căpătat respect și adversarii ne vor trata altfel, până acum se vorbea de Pandurii care se bătea la retrogradare, acum suntem în continuare în zona aceea, dar exprimarea și rezultatele atrag atenția. Trebuie să o ţinem pe aceeaşi linie, suntem într-o perioadă destul de încărcată ca şi calendar, cu jocuri din trei în trei zile, nu ne este uşor, însă avem jucători la dispoziţie şi eu cred şi mizez pe toţi. Mă bucur că echipa începe să fie mediatizată şi i se acordă încrederea şi atenţia pe care eu cred că le merită, în tur era mai greu acest lucru, ţinând cont de rezultate”, a mai declarat antrenorul echipei târgujiene.

Vor șase din șase
Încet, dar sigur, Pandurii se îndepărtează de zona celor șase locuri care vor duce la finele campionatului spre liga secundă. În acest moment, Pandurii are cinci puncte distanță de ultima poziție retrogradabilă, iar echipa gorjeană pare a avea și un program abordabil în perioada următoare, jocuri din care se pot scoate puncte importante ce pot schimba orientarea trupei lui Edi Iordănescu spre un cu totul alt obiectiv: „Cu șase puncte am mai scăpa de presiune. Ar urma pauza de campionat care ne-ar ajuta pentru că intenționez să ne autoverificăm din punct de vedere fizic. Cu șase puncte putem construi pe un fond pozitiv ce urmează mai departe”, a declarat antrenorul gorjenilor.
Pandurii va juca joi, cu începere de la ora 14:00, la Chiajna, contra celor de la Viitorul, etapa următoare primind, la Târgu Jiu, vizita celor de la Gaz Metan Mediaș, partide după care campionatul va fi întrerupt pentru două săptămâni pentru meciurile echipei naționale.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here