Edi Iordănescu: “Trebuie să gestionăm bine acest moment”

280

Pandurii a încheiat bine prima parte a sezonului regulat, poate mult mai bine decât ar fi sperat chiar și conducătorii echipei gorjene, însă Edi Iordănescu rămâne cu picioarele pe pământ și atenționează că tot ceea ce s-a realizat nu valorează nimic dacă nu se continuă pe aceeași linie.

Clasamentul turului sezonului regulat o găsește pe Pandurii în imediata apropiere a podiumului, pe locul 4, la egalitate de puncte cu Viitorul și la 2 puncte, respectiv 4, de Steaua și Astra, echipele aflate pe primele două poziții. Important este pentru gorjeni mai ales faptul că față de locul 7, cel care iese din zona play-off, Pandurii a păstrat o distanță de patru puncte, decisiv fiind meciul disputat în Bănie contra celor de la CS U Craiova, un meci pentru care Edi Iordănescu a fost criticat, dar pe care tehnicianul și l-a asumat în întregime declarând că în calculele sale egalul a fost cel care îi acordă șanse reale la terminarea sezonului regulat între primele șase echipe din campionat.

Pauza, dificil de administrat
Cu o serie impresionantă de șapte partide în care nu a pierdut și care i-a oferit șansa de a urca în clasament, Pandurii se vede nevoită să ia pauză, echipa națională fiind cea care intră acum în scenă. Edi Iordănescu nu știe ce va urma după această pauză, dar știe că va avea de muncit pentru a-și păstra jucătorii cu același tonus: “De obicei atunci când vin întreruperi și tu traversezi o perioadă bună te gândești că poate nu e binevenită pauza. Noi vom încerca să gestionăm bine acest moment, vom lucra pe un fond pozitiv pentru că moralul este la un nivel ridicat, iar atunci când revenim în competiție să fim eficienți și să adunăm puncte”, a declarat antrenorul Pandurilor.
În această perioadă, Pandurii va efectua un minicantonament la Brașov pentru a pune la punct pregătirea fizică a unor jucători şi pentru mai buna omogenizare a lotului, după ce o parte dintre fotbaliştii din lot nu au efectuat pregătirea de vară cu echipa, iar o serie dintre ei s-au confruntat cu probleme medicale ori s-au aflat în perioada de recuperare şi au lipsit de pe teren în acest tur. În aceeași perioadă în care Pandurii vor fi la Brașov, și Steaua va efectua un stagiu de pregătire în aceeași locație, dar președintele Narcis Răducan nu crede că va fi o problemă dacă cele două echipe se vor intersecta în aceste zile.

Depășirea de plan îi ajută în retur
Pandurii a început sezonul cu obiectivul declarat de Edi Iordănescu de a acumula un minim de 18 puncte după primele 13 etape. Echipa gorjeană a realizat mai mult decât atât, cinci puncte fiind un plus pe care Edi Iordănescu îl consideră drept o mică rezervă pentru zilele mai puțin fericite în care echipa va pierde puncte: “Nu puteam anticipa câte puncte facem în tur la începutul sezonului. Era un exercițiu de imaginație care nu ar fi avut nicio bază. Noi am vrut să facem minim 18 puncte, iar acest plafon depășit, orice punct în plus ne ajută în partea a doua. Poți să mai faci pași greșiți și resimți mai puțin”, a declarat antrenorul Pandurilor la finele primei părți a sezonului regulat. Acesta crede că rezultatele bune din ultima vreme se datorează unei gândiri pozitive și a unor lucruri care, pas cu pas, etapă după etapă, s-au așezat așa cum trebuie: “Tot timpul gândesc pozitiv. A fost o perioadă scurtă, am reconstruit din mers. Acum alternăm momente de joc bun cu cele de pragmatism. Rezultatele bune atrag rezultate bune. Începe să se lege o echipă, o familie”, a concluzionat tehnicianul echipei târgujiene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here