Edi Iordănescu pune înfrângerea pandurilor pe seama oboselii și lipsei soluțiilor / “Nu am avut prospeţime, nu am avut claritate!”

278

Pandurii a ratat șansa ca după 21 de etape să devină lider în Liga1, iar antrenorul Edi Iordănescu spune că echipei sale i-au lipsit atacantul și prospețimea la meciul pierdut contra Botoșaniului.

După ce a câștigat trei meciuri în doar opt zile, cel de-al patrulea a adus și o înfrângere pentru gruparea gorjeană. Ritmul alert în care Pandurii s-a văzut nevoită să joace, plus un lot destul de rarefiat au fost cauzele pe care antrenorul Edi Iordănescu le-a indicat după înfrângerea dureroasă de pe teren propriu cu FC Botoșani: “Cele patru jocuri din ultimele 12 zile şi-au pus amprenta, neavând multe soluţii la care să apelez nu am avut prospeţimea, nu am avut claritate, forţa de joc, iar acum am pierdut. Nu am avut finalitate în acţiuni pentru că am adus multe mingi din zonele laterale, dar neavând talie la careu nu am câştigat duelurile acolo”, a explicat Edi Iordănescu la finalul partidei respective. Tehnicianul Pandurilor a explicat și ce a căutat echipa să facă la acest meci, în lipsa lui Hora, fără a avea un înlocuitor de meserie pe acest post: “Am încercat prin mobilitatea lui Răduţ să penetrăm spaţiile lăsate cu jucătorii din linia a doua, dar am avut în faţă o echipă care nu a lăsat spaţii, s-a apărat jos. Au fost şi multe contre, am suferit pe tranziţia negativă, şi asta se poate întâmpla din lipsă de prospeţime, nu am fost agresivi să oprim mingea acolo unde o pierdeam. Nu am fost clari în joc şi concentraţi. Este o perioadă cu multă încărcătură fizică, ultimele două jocuri trebuie gestionate bine şi să aducem puncte. Aşa cum atunci când am câştigat ne-am bucurat şi am ţinut capul sus, şi acum trebuie să ţinem capul sus şi să revenim ce am fost”, a mai spus fiul Generalului.

Și presiunea a contat
Faptul că Pandurii a evoluat în meciul cu FC Botoșani cu presiunea preluării fotoliului de lider a contat destul de mult, spune antrenorul echipei gorjene: “Cu siguranţă că atunci când poţi să urci în fruntea clasamentului există o presiune. Ţinând cont că sunt puţini jucători care au în spate astfel de performanţe şi trofee în palmares, e mai greu să reuşeşti să le gestionezi. Atunci când am fost întrebat pe bună dreptate, îndreptăţit, jocul şi rezultatele dădeau posibilitatea ca noi să fim catalogaţi ca o candidată la titlul eu spuneam că nu trebuie să ardem etape, să fim echilibraţi, să muncim, să fim acolo sus, să ţinem aproape de locurile fruntaşe”, a căutat să explice Edi Iordănescu. Acesta speră ca, odată ce se va obține matematic prezența în play-off și după pauza de iarnă, mentalitatea jucătorilor să se schimbe și presiunea unor performanțe notabile să nu-i mai afecteze atât de mult pe elevii săi: “Sigur că timpul trecând peste noi, devenind mai puternici, venind perioada de întrerupere să completăm lotul pentru că am improvizat şi de aceea am spus că nu trebuie să ne uităm spre titlu, nu pentru că nu aş avea mentalitate pozitivă, de învingător, ci pentru că nu suntem pregătiţi pentru asta”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Capabili să revină după înfrângeri
Eșecul înregistrat în ultima etapă nu-l sperie foarte tare pe Edi Iordănescu, acesta fiind sigur că mesajul acestei înfrângeri a fost recepționat, iar echipa va reacționa așa cum a mai făcut-o în acest sezon, cu serii de rezultate pozitive: “Nu ne este teamă de nimic, încercăm să avem personalitate în tot ceea ce facem. Am mai pierdut în trecut şi am reuşit rapid să ne reabilităm, să ne regenerăm şi să producem un fotbal şi să obţinem puncte. Am mare încredere că în săptămâna care urmează şi e bine că am la dispoziţie un ciclu săptămânal trebuie să fim atenţi”, a mai spus antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here