Edi Iordănescu, pretențios pe bani puțini / “Vrem jucători care să se impună rapid!”

252

Transferurile vin încet la Pandurii, mai încet ca niciodată, iar Edi Iordănescu nu are încă prea multe motive de bucurie. Lotul a pierdut piese grele, iar plafonul salarial scăzut de conducere în acest an face ca negocierile să fie extrem de dificile.

Pentru Edi Iordănescu și pentru Pandurii, timpul se scurge foarte repede, startul noului sezon se apropie cu pași iuți, iar echipa gorjeană are încă foarte multe găuri. Tehnicianul Pandurilor explică și care sunt cauzele care duc la acest ritm scăzut al transferurilor, asta în ciuda faptului că el și-ar fi dorit ca în acest moment să nu mai aibă această grijă: “Eu, pe de o parte, nu accept să vină orice jucător, pe de altă parte conducerea a pus un plafon salarial în care trebuie să ne încadrăm. S-a discutat cu o serie de jucători, dar, din nefericire, cu majoritatea nu s-a ajuns la o înțelegere tocmai din cauza faptului că nu am putut să le satisfacem pretențiile financiare. Sigur, și eu sunt pretențios și încerc să aducem jucători de calitate pentru că am pierdut jucători de calitate, piloni ai echipei, jucători cu experiență multă și dacă anul trecut cu acei jucători s-a ajuns să se lupte pentru evitarea retrogradării, acum, fără acei jucători, acum suntem și mai rău decât anul trecut…”, se plânge Edi Iordănescu. Acesta, odată cu scurgerea timpului fără rezolvarea problemei, crede că doar transferarea unor jucători cu experiență și capabili să se integreze rapid ar putea ajuta echipa: “Eu accept ideea că trebuie să mergem pe linia asta, mă enervează ideea că suntem în situația de a mai avea nevoie acum de 5-6 jucători, jucători care să vină și să poată imediat să intre în primul unsprezece, chiar dacă noi nu avem titulari și rezerve, dar vrem jucători care să vină și să se impună rapid. Din nefericire există și dezavantajul calendarului. În iarnă n-am reușit să avem lotul format până la plecarea în cantonament, dar acum e mai grav decât în iarnă pentru că ne lipsesc cinci jucători”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Cu ochii pe jucători trecuți prin Serie A
În prima parte a cantonamentului de la Hoenderloo s-a vorbit foarte mult de posibilitatea de a aduce la Pandurii un fundaș belgian, însă această variantă se pare că nu mai este de actualitate. “Fundașul belgian trebuia să vină deja, dar nu cred că se va mai concretiza. Am înțeles că acceptase contractul, dar în urma discuțiilor avute cu familia, aceasta nu a fost de acord să vină în România și atunci a căzut totul”, a explicat Edi Iordănescu. Antrenorul Pandurilor a dezvăluit și spre ce se îndreaptă acum atenția sa, chiar dacă este vorba de alte posturi, și ele rămase descoperite după plecările din această vară: “Suntem în discuții cu doi jucători care au evoluat și în Serie A în trecut. Unul are 31 de ani, acum joacă în Brazilia, fiind brazilian de origine, dar cu pașaport italian. Și mai este un alt jucător cu experiență în Serie A și Serie B, la un moment dat a fost și în lotul celor de la Milan, acum aparține de Genoa, dar a tot fost dat împrumut. Sunt un mijlocaș central și un al doilea vârf, un mijlocaș ofensiv”, a mai spus Edi Iordănescu.

Pista Neagu, din nou în actualitate
Pandurii are nevoie de mulți jucători pentru axul central, iar căutările se îndreaptă în special spre această zonă: “Sunt discuții în continuare pentru fundaș central și mijlocaș central. Au fost discuții și cu jucători din competiția internă, s-a discutat și pentru Tahar, dar s-au purtat între conducători. Este și o sumă de transfer la mijloc și nu știu dacă Pandurii poate să suporte acum. Se mai discută. Din punctul meu de vedere ar fi un jucător util”, a mărturisit Edi Iordănescu. În același timp, tehnicianul echipei gorjene spune că stelistul Neagu se află printre jucătorii pe care-i dorește cu insistență, iar înregimentarea acestuia poate deveni realitate chiar și dacă Paul Anton va continua să fie pandur și în acest sezon: “Se discută și pentru aducerea lui Neagu, chiar dacă nu se va materializa sau sunt șanse mici de materializare a trecerii lui Anton la Steaua. În urma unor discuții cu patronul Stelei, mi s-a promis că se ia în calcul și varianta ca Neagu să fie lăsat la noi sub formă de împrumut. Sigur, mi-aș dori ca cine vine să fie jucător al Pandurilor, dar având în vedere un jucător cu un anumit nivel și de situația în care suntem noi, am accepta să avem și 1-2 jucători împrumutați, eventual cu opțiune de cumpărare”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here