Edi Iordănescu plânge după punctele pierdute prea ușor – „Sunt puncte care nu pot fi întoarse…”

239

Pandurii a irosit în acest sezon destul de multe puncte în partide considerate accesibile sau în meciuri în care a primit goluri decisive în prelungiri, puncte cu care situația gorjenilor în clasament putea fi alta.

Câștigând anterior toate cele trei partide disputate în compania mureșenilor, meciul cu ASA Târgu Mureș, în condițiile în care oaspeții nu mai aveau niciun obiectiv de îndeplinit, ar fi trebuit să aducă trei puncte în clasament pentru Pandurii.
Remiza înregistrată a smuls însă două puncte gorjenilor, iar aceste puncte s-ar putea dovedi extrem de importante în stabilirea ierarhiei finale în Liga 1.
„Sunt nemulţumit, exista speranţă pentru mai mult. Sunt puncte care nu pot fi întoarse…”, a constatat amar Edi Iordănescu la finalul partidei cu ASA Târgu Mureș. Din păcate, Pandurii a pierdut extrem de multe puncte în acest sezon în partide pe care le-a avut în mână la un moment dat sau în compania unor adversari modești.

Își joacă șansa în continuare
Chiar dacă șansele la primele două locuri au scăzut considerabil, matematic mai sunt șanse ca Pandurii să termine pe una dintre aceste două poziții ce ar duce-o spre preliminariile Champions League. Edi Iordănescu spune că Pandurii nu se va da bătută până la final și chiar dacă nu va mai avea șanse la primele două locuri va lupta pentru ea, pentru o poziție cât mai bună la final: „Noi încercăm să jucăm şansa noastră şi cu Steaua şi Astra, vrem să adunăm puncte să terminăm cât mai bine. E posibil să apară schimbări la nivelul primului 11, poate unii care au jucat mai puţin, dar nici prea mulţi pentru că riscăm să nu avem ritm de joc”, a declarat antrenorul gorjenilor. Acesta a mai precizat că nu va face jocurile nimănui și nu va ajuta o echipă sau alta să se impună în lupta pentru titlu: „Mă interesează mai puţin cine câştigă, să câştige cine e cel mai bun. Au şi meci direct, se va vedea ce nivel are fiecare. Oricine se poate impune”, a mai spus Edi Iordănescu.
Un obiectiv realistic pare în acest moment obținerea locului 3 la finalul sezonului, pentru această poziție luptând cu Dinamo, în primul rând, dar și cu Viitorul Constanța. Edi Iordănescu spune că următoarele două runde ar putea lămuri această luptă și ar putea-o pune pe echipa gorjeană în postura de principală favorită la locul 3: „Contează mult ce se va întâmpla la Constanţa. La un rezultat pozitiv acolo, atunci avem asigurat locul 4, apoi ne vom lupta cu Dinamo pentru locul 3. Cred că locul 3 este un obiectiv realist, un loc onorabil pentru o echipă nou formată şi rămâne regretul că se putea mai mult… sunt sigur că se va învăţa din această experienţă”, a concluzionat antrenorul Pandurilor.

Primele i-au calmat doar pe unii
Spiritele s-au mai calmat în vestiarul Pandurilor după ce primarul Florin Cârciumaru a făcut posibilă plata primelor la zi către jucători. Antrenorul Edi Iordănescu mulțumește asociaților pentru efortul făcut, dar spune că problemele persistă în rândul jucătorilor, mai ales că nu toți au avut de încasat sume considerabile din primele de joc: „S-au făcut ceva eforturi, s-au plătit nişte prime. Sunt trei salarii restanţe. Salut că Primăria şi asociaţii au făcut nişte eforturi să se dea nişte bani pentru a se mai tempera starea de nemulţumire. Sunt departe de rezolvare, se fac eforturi. Sunt şi anumiţi jucători nemulţumiţi pentru că nu au jucat şi nu aveau de luat foarte mulţi bani. Este o discrepanţă mare între unii jucători şi alţii, dar s-a mai liniştit situaţia”, a explicat antrenorul Edi Iordănescu. Totuși, acesta este încrezător că lucrurile se vor așeza în viitor și continuă să le ceară jucătorilor să se implice 100%: „Cine nu mai suportă, să ia geanta şi să plece!”, este mesajul pe care tehnicianul îl adresează acum, cu patru etape înainte de final jucătorilor săi, asta după ce tot Edi Iordănescu a făcut tot posibilul de a-i ține la echipă în ciuda dificultăților financiare lansând și acel slogan: „Uniți până la final!”.

Meciuri în care s-au pierdut ușor puncte
Sezon regulat:
0-0 FC Voluntari (d)
0-3 Concordia (d)
2-2 Dinamo (a)
1-1 Steaua (d)
0-3 FC Botoșani (a)
1-2 Dinamo (d)

Play-off:
0-1 Steaua (a)
0-0 Astra (d)
3-3 ASA (a)

Notă: Dacă Pandurii ar fi transformat în meciurile menționate egalurile în victorii și înfrângerile în remize, trupa lui Edi Iordănescu ar fi avut acum 9 puncte în plus în clasamentul play-off-ului și ar fi fost liderul Ligii 1!
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here